Antallet af daglige coronarelaterede dødsfald i Europa er steget med 40 procent

Antallet af coronadødsfald stiger voldsomt på bare én uge

Mette Frederiksen italesatte den stigende smitte i Europa, da hun præsenterede de nye restriktioner på et pressemøde fredag

Antallet af daglige coronarelaterede dødsfald i Europa er steget med 40 procent på en uge. Det oplyser Verdenssundhedsorganisationen (WHO) til BBC.

Det får nu WHO's talskvinde Margaret Harris til at advare den europæiske befolkning:

- Bekymringen er, at intensivafdelinger på hospitaler nu begynder at blive fyldt op med meget syge mennesker.

Hvis du rammes af lette symptomer på coronavirus, skal du blive derhjemme. Foto: Shutterstock Krop og træning Forkølet?: Det skal du være opmærksom på nu

Arbejder hårdt
Harris vurderer, at det er positivt, at hospitalerne nu kender bedre til coronavirussen, end man gjorde i foråret.

Samtidig betyder det også, at man med det kraftigt stigende antal smittede ved, præcis hvad man skal frygte.

I Belgien står man i byen Liege eksempelvis i den situation, at man har været nødt til at bede smittede, symptomfrie læger om at gå på arbejde - selvom de altså kan smitte videre.

Efteråret betyder altid flere indlagte med luftvejs-infektioner, og nu er coronaen kommet til. Foto: Mogens Flindt Tæt på Ekspert: Derfor kan vinteren give corona-boom

Dødstal stiger
Rusland registrerede tirsdag rekordmange dødsfald på et enkelt døgn. 320 nye dødsfald bringer således det samlede antal coronarelaterede dødsfald i landet op på 26.589.

Også Italien har oplevet en kraftig stigning i antallet af døde coronapatienter med 221, der har mistet livet i løbet af de seneste 24 timer.

Og i Østrig passerede det samlede antal coronadødsfald under pandemien 1000.

Frankrig, Spanien, Storbritannien, Holland og Rusland står for størstedelen af smittetilfældene, der i samme periode er steget med en tredjedel.

Krop og træning Alt om influenza og corona: - En farlig cocktail

Også i Danmark
Også i Danmark er coronavirussen på fremmarch.

Således er det daglige antal smittede på niveau med smitten i maj. Det samlede antal dødsfald med coronavirus i Danmark er på 706.

Det fik fredag regeringen til at indføre flere coronarestriktioner, der blandt andet betyder, at forsamlingsforbuddet sænkes til 10.

I over et halvt år har coronavirussen spillet en stor rolle verden over. I denne artikel giver fire eksperter deres bud på, hvornår den ikke gør det længere. Foto: Shutterstock Plus Fire eksperter med ny prognose: Så længe kommer vi til at leve med corona

160 kommentarer
Vis kommentarer