Antallet af frivillige er eksploderet denne juleaften

Tusindvis af danskere dropper den traditionelle juleaften i familiens skød til fordel for en tjans som frivillig. Det er især enlige, der fejrer julen uden børn og familie

Frivilligt arbejde er populært juleaften. (Polfoto)
Frivilligt arbejde er populært juleaften. (Polfoto)

Det er blevet uhyre populært at være alle andre steder end i familiens skød juleaften.

Hos Røde Kors, Christiania og i frivilligorganisationen frivilligjob.dk er meldingen den samme: Indbakken og telefonerne har glødet med danskere, der vil gøre en forskel for andre juleaften.

Læs også: 'Så sidder man der og græder til Disney uden sine børn'

Der er stadig job at få i kirker og på forskellige væresteder i Danmark. Men noget tyder på, at du skal være hurtig. Hos De Juleløses Jul i Den Grå Hal på Christiania er det blevet så hot at være frivillig, at du vil få nej tak, hvis du tilbyder din hjælp nu.

- Vi lukkede listen i november. Vi er simpelthen blevet rendt over ende, fortæller Kirsten Larsen fra pressetjenesten på Christiania.

Julen hitter
Det samme gør sig gældende i Røde Kors i København, der inviterer til jul i Codanhuset på Frederiksberg.

- Vi har sagt nej til rigtig mange, der har ringet de seneste par uger, fortæller Rikke Clausen, tovholder på julearrangementet i CodanHuset.

Frivilligorganisationen frivilligjob.dk kan generelt melde om en fordobling i antallet af ansøgninger fra danskere, der vil være frivillige. Hvor organisationen i 2010 modtog godt 5.000 ansøgninger, har organisationen frem til 16. december i år modtaget over 12.000 ansøgninger.

Læs også: 'Sådan klarer jeg juleaften, når ungerne er ved deres far'

Helt frem til jul er der kommet ansøgninger, for det er juleaften, der er særlig eftertragtet.

- Interessen for at blive frivillig topper altid i julen, fortæller projektkonsulent Kimie Ann Kragh fra frivilligjob.dk.

'Det giver mening'
Det er alle danskere, der vil være frivillige. Unge, ældre, par og enlige. Det melder både Røde Kors, Christiania og frivilligjob.dk om. Juleaften tiltrækker dog lidt flere enlige, lyder det.

- At være frivillig juleaften handler om, at der findes mennesker med et overskud. Et overskud, de har lyst til bruge på at gøre andre mennesker glade. Flere gør det dog også fordi, de ikke selv har nogen at holde jul med, fortæller Kimie Ann Kragh.

Læs også: Svensk ligestillingspanik: For få kvinder i Disneys juleshow

Rikke Clausen fra Røde Kors tror, det giver de frivillige en følelse af meningsfuldhed.

- De frivillige fortæller altid, at de bliver glade af at være med til at gøre en forskel for andre. Det er en måde at skabe mening i andres liv, ligesom det også er en måde at skabe mening i sit eget liv.

0 kommentarer
Vis kommentarer