Antallet af indlagte falder i New York

Cuomo vil gå forsigtigt frem med genåbning efter coronanedlukning og advarer mod at politisere situationen

New York-guvernør Andrew Cuomo under sin daglige pressebriefing onsdag. På muren bag ham er et kludetæppe af masker, der er sendt til New York fra hele det øvrige USA. New York er med over 23.000 døde den hårdest ramte af USA's delstater. Foto: Mike Segar/Reuters
New York-guvernør Andrew Cuomo under sin daglige pressebriefing onsdag. På muren bag ham er et kludetæppe af masker, der er sendt til New York fra hele det øvrige USA. New York er med over 23.000 døde den hårdest ramte af USA's delstater. Foto: Mike Segar/Reuters
Følg Samfund

Der er færre indlagte på hospitalerne i delstaten New York, viser tal fra myndighederne onsdag. Nedgangen i antallet af indlagte fortsætter dermed på tredje uge.

Det siger New Yorks guvernør, Andrew Cuomo, på sin daglige pressebriefing.

Men selv om det samlede antal indlagte er faldende, er der alene i det seneste døgn sket en stigning i nye indlæggelser, siger han.

Det er en udvikling, der 'ikke er god', påpeger Cuomo.

I det seneste døgn har 330 mennesker, der var smittet med coronavirus, døde i delstaten. Tallet har ligget stabilt i de seneste dage.

Delstaten er begyndt at teste flere mennesker. Hvor der før blev testet omkring 20.000 i døgnet, er tallet nu oppe på 30.000.

- Vi gør fremskridt, men vi er ikke ude af skoven endnu, siger guvernøren.

New York er den værst ramte af USA's 50 delstater med omkring 23.000 - et tal, der er 10 gange så højt som Florida, der har lidt flere indbyggere.

Cuomo antyder, at han vil gå forsigtigt frem i forhold til at ophæve de restriktioner, der er indført for at begrænse smitten. De udløber 15. maj.

Men Cuomo bruger Tyskland som eksempel på et land, der har set smitteraten stige efter at have lempet på tiltagene.

På det seneste har der lydt opfordringer fra især stater med republikanske guvernører til at lempe tiltagene. Samme ønske har lydt fra præsident Donald Trump.

Det har ført til ordkrig mellem de to fløje.

New York-guvernøren, der er demokrat, opfordrer til, at man i USA finder en løsning på tværs af partiskel.

- Vi må gøre vores bedste. Når man begynder at politisere situationen og siger 'rød' og 'blå' og 'det hold' og 'det hold', kan man lige så godt tage en kile og hamre den ned i midten af landet, siger Cuomo med henvisning til de to partiers respektive partifarver.

Onsdag aften dansk tid har USA rundt 60.000 døde, viser en opgørelse fra Worldometer.

Lidt over én million af USA's 330 millioner indbyggere er bekræftet smittet med coronavirus, men det reelle antal smittede menes at være højere.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+