Antallet af indlagte med coronavirus falder med to

Der er onsdag to færre indlagt med coronavirus i Danmark, mens der er bekræftet 48 nye smittetilfælde

Speciallæge Christian Wejse hæfter sig ved, at denne uge tilsyneladende viderefører tendensen med flere smittede. (Arkivfoto) Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Speciallæge Christian Wejse hæfter sig ved, at denne uge tilsyneladende viderefører tendensen med flere smittede. (Arkivfoto) Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Antallet af indlagte med coronavirus i Danmark er fortsat faldende. Det viser onsdagens daglige opdatering fra Statens Serum Institut.

Fra opdateringen tirsdag til onsdag er antallet af indlagte faldet med 2 til 16.

Af de indlagte er fire indlagt på intensivafdeling, og heraf er tre tilknyttet en respirator.

Der er i onsdagens opdatering ikke registreret yderligere dødsfald, og det er ret kendetegnende for juli, hvor der generelt har været færre dødsfald end i juni.

Ved opgørelsen onsdag er i alt fem personer registreret døde med coronavirus i løbet af juli. Efter det samme antal dage i juni var 26 patienter med coronavirus registreret døde. I alt er der registreret 611 dødsfald i Danmark.

Onsdagens opdatering viser også, at der er bekræftet 48 nye smittetilfælde. Dermed er det samlede antal af bekræftede smittede oppe på 13.350. Det er ud af over en million mennesker i Danmark, der er blevet testet.

Nogle af dem er blevet testet flere gange, da der i alt er udført knap 1,4 millioner test.

Christian Wejse, der er speciallæge i infektionssygdomme og lektor i global sundhed på Aarhus Universitet, bider mærke i, at antallet af smittede synes at have taget et hop opad.

- Der er ikke så meget nyt. Desværre. Der har været en tendens i mere end en uge efterhånden til, at tallene (for antal smittede, red.) har været lidt højere end i starten af juli, siger han og mener, at det er svært at tilskrive mere omfattende test.

- Jeg tror ikke, at der er en hidsigere smitteopsporing. Det har jeg i hvert fald ikke hørt om.

Han henviser til, at siden uge 28 i starten af juli, hvor der blev registreret 114 nye smittetilfælde. I sidste uge var der 227, og alene mandag, tirsdag og onsdag i denne uge er der registreret 177.

- Det er tilsyneladende noget, der kører på lidt lavt blus uden nogle superspreder-begivenheder, siger Christian Wejse.

- Jeg er da lidt bekymrede over, at vi tilsyneladende ikke kan nå i nul. Det havde jeg håbet på.

- Det varsler, at det bliver en hel anden type tal, når det bliver koldere i vejret, og vi kommer indenfor. Her ser vi typisk, at influenza og andre luftvejsvirus stortrives.

6 kommentarer
Vis kommentarer