Annonce:
Annonce:

Antallet af indlagte stiger med 54

Ud af 133.746 PCR-prøver har 14.414 af dem været positive for corona det seneste døgn. 777 er indlagt

Bliv opdateret på de danske smitte- og vaccinetal.

Annonce:
Følg Samfund

Det seneste døgn har 14.414 personer i Danmark fået besked om, at de er testet positive for coronavirus.

Det viser den daglige opgørelse fra Statens Serum Institut mandag.

Ud af de 14.414 smittede har 941 været smittet med corona før.

De 14.414 smittetilfælde er fundet i 133.446 PCR-prøver. Det er den test, hvor man bliver podet i halsen.

Det vil sige, at 11,48 procent af prøverne har været positive for corona det seneste døgn.

Der er foretaget 205.104 lyntest. De er grundet usikkerhed med testresultaterne ikke medregnet i opgørelsen over smittede.

Der har det seneste døgn været 156 nye coronaindlæggelser. Men der er også patienter, der er blevet udskrevet, så det samlede antal indlagte med corona er steget med 54 til 777.

Af de 777 indlagte kræver 74 personer intensiv behandling, mens 47 af dem har brug for hjælp til at trække vejret og er i respirator.

Annonce:

På trods af stigningen på landsplan kan personalet på intensivafdelingen på Bispebjerg Hospital i øjeblikket godt følge med. Det siger Christian Wamberg, der er overlæge på hospitalets intensivafdeling.

- Vi kan sagtens behandle de patienter, vi har, og også på den måde vi ønsker at behandle dem - og give alle sammen god behandling, siger han.

Samtidig vurderer han, at de seneste ugers 'meget høje smittetal' ikke har givet anledning til en eksplosion i antallet af indlagte patienter, heller ikke på intensivafdelingerne.

- På trods af de høje smittetal er kurven kun langsomt stigende, og det taler da for, at vi ikke kommer ud i et skrækscenarie, siger Christian Wamberg.

Han tilføjer, at når det samlede antal indlagte alligevel stiger med 54 personer, kan det skyldes en 'mandagseffekt'.

- Typisk går indlæggelsestallene lidt ned hen imod weekenden, og så stiger de hver mandag. Det synes jeg, vi har set, i rigtig mange på hinanden følgende uger.

Annonce:

- Det er udsving hen over en generelt let stigning (i det samlede antal indlagte, red.), der har været over de sidste par måneder, siger han.

Statens Serum Institut oplyste forleden, at op mod hver fjerde coronaindlæggelse i december i virkeligheden var personer, der var indlagt af en anden årsag end corona.

Der er yderligere ni coronarelaterede dødsfald. Dermed er det samlede antal dødsfald under epidemien nu 3394.

FAKTA: Sådan skal man læse de daglige coronatal

Der bliver dagligt offentliggjort en stribe tal på Statens Serum Instituts hjemmeside, der beskriver, hvordan udviklingen går med coronavirus i Danmark.

Her er en oversigt over, hvad tallene beskriver, og hvordan man kan bruge dem til at se på udviklingen i epidemien:

* Bekræftede tilfælde: Tallet dækker over det antal coronapositive prøver, der er fundet i PCR-test det seneste døgn.

- Tallet kan bruges til at vurdere, om epidemien er i vækst - ved at se udviklingen over flere dage. Tallet skal sammenholdes med, hvor mange test der bliver udført.

* Positivprocent: Tallet viser, hvor stor en andel af PCR-prøverne der er positive for corona - altså har påvist smitte - og en stigning kan indikere, at der er mere smitte i samfundet.

- Tallet er følsomt over for, hvor bredt man tester i befolkningen, og der er dermed usikkerhed ved ændringer i teststrategien.

For eksempel vil positivprocenten teoretisk set gå op, når man reserverer PCR-test til personer, der har taget en coronapositiv kviktest, har symptomer eller er nære kontakter til smittede.

* Nyindlæggelser: Tallet viser, hvor mange nye patienter der er blevet indlagt med coronavirus på landets hospitaler sammenlignet med opgørelsen dagen før.

- Tallet er blandt de mest centrale tal, fordi det er en indikator på, om smitten er på vej over i den ældre og skrøbelige del af befolkningen, der har behov for indlæggelse.

* Indlæggelser: Tallet beskriver det totale antal indlæggelser med coronasmittede på de danske hospitaler.

- Tallet bruges til at se på, hvor belastet sundhedsvæsnet er af patienter med coronavirus. Man skal være opmærksom på, at omkring hver fjerde indlagte med coronasmitte denne vinter vurderes indlagt af andre årsager.

* Dødsfald: Tallet dækker personer, der er registreret døde det seneste døgn. Døde tæller med, hvis man er død op til en måned efter den positive coronaprøve.

- Der kan være flere ugers forsinkelse på indberetningerne af dødsfald, så det er ikke en god markør til at gøre status på epidemien nu og her, men tallet kan fortælle noget om alvorligheden, og i hvor høj grad den ældre og skrøbelige del er blevet ramt.

* Incidens: Tallet opgør, hvor mange smittetilfælde der er per 100.000 indbyggere - det kan være på landsplan, regionalt, kommunalt eller helt ned på sogneniveau.

- Tallet kan bruges til at fortælle, hvor stor en del af befolkningen der er generet af pandemien i øjeblikket - for eksempel i forhold til sygefravær.

Kilder: Statens Serum Institut (SSI), Sundhedsstyrelsen, RUC.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: