Antallet af katte i nød fordoblet

Nye tal fra Dyrenes Beskyttelse viser, at flere og flere katte i Danmark har brug for hjælp

De mange herreløse katte giver Dyrenes Beskyttelse nok at se til. (Foto: All Over Press).
De mange herreløse katte giver Dyrenes Beskyttelse nok at se til. (Foto: All Over Press).

Dyrenes Beskyttelse har over 200 frivillige i Danmark, som hver dag træder til, når dyr er i nød eller på anden måde har brug for hjælp. I 2014 håndterede de frivillige over 10.000 sager, og langt størstedelen af disse sager handlede om katte Det fortæller foreningen i en pressemeddelelse.

- På bare tre år er vores frivilliges antal af sager med katte fordoblet fra 3.200 sager i 2011 til 6.500 sager i 2014. Det viser, at der desværre er rigtig mange katte derude, der af forskellige årsager ikke har det godt og har brug for hjælp, fortæller Jens Jokumsen, projektleder for familiedyr og internater i Dyrenes Beskyttelse, i pressemeddelelsen.

Se også: Katten gav ham pest – sådan har han det nu

Forklaringen på de mange kattesager skal ifølge Dyrenes Beskyttelse findes flere steder, blandt andet hos flere katteejere.

- Der er desværre stadig katteejere, der ikke neutraliserer deres katte. Det betyder, at kattene formerer sig og får killinger. De killinger er ofte uønskede, og derfor bliver de efterladt til et liv som herreløse katte, som så igen formerer sig til endnu flere katte, forklarer Jens Jokumsen om konsekvenserne af den manglende neutralisering.

Man anslår, at der i Danmark er omkring 650.000 ejerkatte, mens bestanden af herreløse katte er på omkring 500.000.

Se også: Øen med flere katte end mennesker!

De mange herreløse katte holder ofte til ved boligforeninger, havnekvarterer og villaområder, hvor de finder føde eller bliver fodret. Men fordi ingen anser sig som kattenes ejer, er der ingen, der tager ansvar og sørger for eksempelvis neutralisering eller dyrlægehjælp.

- Vi rykker ud til afmagrede katte med tandbylder, katteinfluenza, brækkede ben eller øjne ødelagt af betændelse, og der kommer aldrig styr på situationen, hvis man ikke griber ind, siger Jens Jokumsen, der synes, at kommunerne svigter deres roller og skubber ansvaret over på private foreninger.

- Det er ikke i orden, at de bare henviser til en dyreværnsforening. Kommunerne er nødt til at tage ansvar for de herreløse katte, der lever i deres område. Der må laves handlingsplaner, så tusindvis af katte ikke bare overlades til sølle skæbner, siger Jens Jokumsen.

Verden på vrangen - 6. feb. 2015 - kl. 20:41 Katte-mysterium: Er de besat af cirkler?

18 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere