Antallet af konstaterede coronasmittede i Danmark er steget til 615

Antallet af konstaterede coronatilfælde i Danmark er steget med 101 fra onsdag. Nu er tallet 615

Meldingerne fra regeringen og myndighederne fik flere danskere til at hamstre i de danske supermarkeder. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Meldingerne fra regeringen og myndighederne fik flere danskere til at hamstre i de danske supermarkeder. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Coronavirus fortsætter med at sprede sig i Danmark.

Torsdag formiddag er antallet af konstaterede smittetilfælde i Danmark vokset til 615 personer. Det er en stigning på 101 i forhold til onsdagens tal. Antallet af personer i karantæne er 1366.

På Færøerne er der fortsat registreret to smittetilfælde, mens 31 personer er i karantæne.

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed.

Søren Brostrøm, der er direktør i Sundhedsstyrelsen, oplyste på et pressemøde onsdag aften, at der også er store mørketal. Det vil sige, at der er flere smittede end de registrerede tilfælde.

Personer, der er blevet raske, indgår også i det samlede smitteantal.

Sundhedsstyrelsen har torsdag formiddag samtidig skiftet strategi i kampen mod virusset.

Fokus bliver nu på at behandle de mest alvorlige sygdomstilfælde, mens folk med mildere symptomer skal klare sig selv uden behandling i sundhedsvæsenet.

Tidligere var fokus på at inddæmme virusset ved at teste de personer, der havde rejst i lande, hvor der var et stort antal af smittetilfælde.

På grund af den store stigning i antallet af smittede er strategien blevet ændret.

På pressemødet onsdag aften blev det samtidig fremlagt fra statsminister Mette Frederiksen (S), at dele af det offentlige Danmark lukkes ned i to uger. Det betyder eksempelvis, at mandag lukker offentlige folkeskoler og daginstitutioner i to uger.

- Jeg vil opfordre alle familier, der allerede fra i morgen (torsdag, red.) har mulighed for det, til at holde deres børn hjemme, sagde statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemødet.

Der skal i Folketinget torsdag hastebehandles et lovforslag.

Sundhedsmyndighederne skal ifølge forslaget uden retskendelse have mulighed for at få adgang til folks bolig, hvis der er mistanke om, at de har coronavirus.

Det fremgår af lovteksten, der behandles klokken 11 i Folketingssalen, og som Ritzau har set.