App-solut konsekvens: Apple smider 256 programmer ud

Programmerne lever ikke op til Apples politik om indsamling af persondata fra brugerne

Følg Samfund

Apple har fjernet en lang række af de programmer, som man hidtil har kunnet hente i internetbutikken App Store.

Det oplyser teknologigiganten mandag.

Oprydningen i udvalget af applikationer skyldes, at flere af dem ikke lever op til Apples politik om indsamling af persondata fra brugerne.

- Vi har fundet en gruppe af apps, der anvender markedsføring med software fra tredjepart. De indsamler private oplysninger som for eksempel e-mail-adresser, routerdata og mærke på din enhed. Det sendes til selskabernes egne servere, skriver Apple i en udtalelse til AFP.

Stramningen sker dagen efter, at hundredvis af apps, der benytter en særlig kinesisk software, blev opdaget.

- Dette er en overtrædelse af vores retningslinjer for sikkerhed og privatliv. Apps, der bruger Youmis SDK-software vil blive fjernet fra App Store, og alle nye apps med SDK vil blive afvist, lyder det fra Apple

SDK er navnet på et såkaldt software-kit, der indeholder de koder, som et program skal indeholde for at gøre brug af en række underliggende features i et stykke software.

Apple tillader ikke, at apps fra tredjepartsselskaber indsamler persondata, uden at brugeren i forvejen har givet samtykke til det.

Men mindst 256 apps er alligevel lykkedes med at komme i App Store. Tilsammen er de blevet downloadet omkring en million gange.

- Det er første gang, at vi har set iOS-apps omgå app-godkendelsesprocessen, lød det fra forskere i analyseselskabet SourceDNA, der søndag opdagede fejlen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+