Apple fylder fyrre - skabte revolution

Apple har haft enorm betydning for nutidens teknologi, siger eksperter. Fredag 1. april fylder giganten 40 år

ARKIVFOTO: EYEVINE
ARKIVFOTO: EYEVINE

Et sus gik gennem publikum, da Steve Jobs for knap ti år siden for første gang nogensinde låste en telefon op ved at glide fingeren hen over en trykfølsom skærm.

I en sal fyldt med pressefolk og it-entusiaster havde den nu afdøde Apple-skaber kort forinden - og akkompagneret af bragende bifald fra tilhørerne - afsløret, at den var god nok. Apple ville udgive en telefon, og den ville være "revolutionerende".

Det var store ord fra den innovative Steve Jobs, men han tog ikke munden for fuld.

Det siger David Guldager, der er teknologiredaktør på TV2 og i flere år har fulgt udviklingen inden for digitale trends.

- Det har jo vist sig at holde stik 100 procent. Det var en revolution, og den er det stadigvæk. Den havde kæmpe betydning, siger David Guldager og tilføjer:

- Man tog mobiltelefonen, og gjorde den til noget smartere og til noget, man kunne bruge i dagligdagen. Så hvis Apple ikke havde eksisteret, så havde vi i dag slet ikke haft den brugervenlighed, som vi i dag tager for givet på alle vores systemer.

Fredag 1. april fylder it-giganten 40 år, og én ting ligger helt fast.

Lige siden den dag, da Steve Jobs, Steve Wozniak og Ronald Wayne oprettede firmaet i 1976, har Apple revolutioneret den teknologiske verden.

- Der er ingen tvivl om, at Apple har haft en kæmpe betydning for den teknologiske verden, lyder det fra David Guldager.

Og meget er sket, siden Apple-skaberne fremstillede de første 50 computere i et gæsteværelse hos Steve Jobs' forældre i Los Altos, Californien.

It-selskabet har indtaget hele verden med sine produkter og er af finansmagasinet Forbes vurderet til at være verdens klart mest værdifulde brand. 145,3 milliarder dollar lyder vurderingen, hvilket er over dobbelt så meget som listens nummer to, Microsoft.

John G. Pedersen, der er redaktør på Meremobil.dk og har fulgt branchen i 20 år, fastslår også, at Apple med sine iPods i starten af 00'erne og i særdeleshed med sin iPhone fra 2007 revolutionerede mobilindustrien.

- Lad mig slå fast med det samme, at Apple ikke opfandt smartphonen. Men de gjorde den folkelig, og de gjorde den populær. Og iPhone har haft ufattelig stor betydning for de telefoner, vi har i dag, siger han.

41 kommentarer
Vis kommentarer