Annonce:
Annonce:

Apple idømmes milliardbøde

Sagsøgeren havde krævet 5,3 milliarder kroner for brud på patenter i Apples musik- og filmtjeneste iTunes - bøden endte på 3,5

Annonce:
Følg Samfund

Apple er onsdag idømt en bøde på 3,5 milliarder kroner i en sag om rettigheder, hvor it-giganten ifølge afgørelsen har brudt tre patenter i sit software til musik- og filmtjenesten iTunes.

Selskabet Smartflash, som har patentrettighederne, havde krævet 5,6 milliarder kroner.

Juryen i Texas slog efter et otte timers retsmøde fast, at Apple ikke alene har overtrådt disse tre patenter uden tilladelse, it-giganten har gjort det med fuldt overlæg.

Apple, som fortsat er verdens mest værdifulde selskab, mener, at sagen understreger et behov for, at patentsystemet ændres, så man kan lægge en dæmper på sagsanlæg fra selskaber, som ikke selv producerer produkter - eksempelvis Smartflash.

Smartflash sagsøgte Apple i foråret 2013 med en anklage om, at iTunes overtræder tre at dets patenter i tjenestens måde at lagre og hente sange, videoer og spil.

I januar skrev det amerikanske it-selskab, som blandt andet har oplevet enorm succes med iPhone, historie ved at præsentere det største overskud, som et selskab nogensinde har leveret i løbet af tre måneder.

I det regnskabsmæssige første kvartal landede Apple et overskud på 119 milliarder kroner ud fra en omsætning på 491 milliarder kroner.

Succesen på bundlinjen var i vid udstrækning båret af et stærkt salg af nye iPhone-modeller.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: