Apple lancerer ny iPad: Se hvad den kan

Apple har netop lanceret en ny og forbedret iPad, der særligt henvender sig til undervisningsbrug

Apples lancering af nye produkter står i undervisningens tegn, så derfor er arrangementet også rykket til en skole i Chicago. Foto Liv Høybye
Apples lancering af nye produkter står i undervisningens tegn, så derfor er arrangementet også rykket til en skole i Chicago. Foto Liv Høybye
Følg Samfund

Den nye iPad fra Apple har en 9,7 tommers retinaskærm, 10 timers batterilevetid, Touch ID, Facetime HD kamera, 8 megapixel kamera og en masse andre nye features. Det skriver det amerikanske medie Techradar, der er til stede ved lanceringen i Chicago.

Desuden kommer Apples 'mekaniske blyant', Apple Pencil, til at kunne arbejde sammen med den nye iPad. Tidligere var det kun iPad Pro-modellerne, der kunne det.

Ny skolevenlig software
Foruden den nye iPad, blev der også præsenteret en række nye softwareløsninger på dagens event. Den opdaterede sofware har særligt fokus på brug i skoler, og ved lanceringen blev det blandt andet vist, hvordan man med sin iPad og Apple Pencil kan dissekere en frø.

Mystisk lancering - som altid
Lanceringen af nye Apple-produkter er normalt forbundet med stor mystik - og i dag var ingen undtagelse. Dagens event foregår på en skole i Chicago, hvilket tidligere på dagen fik mange til at spekulere i, at Apple ville lancere et eller flere produkter, der er særligt egnet til brug i undervisningen.

Apple havde ikke selv annonceret eventet, men virksomhedens webshop var nede i nogle timer forinden, og besøgende på siden blev mødt af en kort, men lovende besked.

'Vi har noget specielt i vente til dig, og vi kan ikke vente til, du får det at se. Kom venligst tilbage snart,' stod der i beskeden.


 

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+