Arbejdsløs valgte at leve som ged i alperne

35-årige Thomas var træt af livet som menneske, så han valgte at leve som ged i en periode

Thomas Thwaites fra London ses her i sine forberedelser til livet som ged. Han levede ialt 6 dage af sit liv som ged. Foto: Jooney Woodward
Thomas Thwaites fra London ses her i sine forberedelser til livet som ged. Han levede ialt 6 dage af sit liv som ged. Foto: Jooney Woodward

Har du nogensinde kigget på din hund og tænkt, at livet ville være lettere og mere ubekymret som hund? Det tænkte 35-årige Thomas Thwaites fra London, og valgte at gøre noget ved det.

- Jeg tror min beslutning bundede i, at det kan være svært, deprimerende og stressende at være menneske, fortæller han til Daily Mail.

Ikke en del af flokken
Det hele startede med, at Thomas var træt af livet som menneske, og blev inspireret af det ubekymrede liv, som en hund levede. Men da han ikke er vild med kød, mente englænderen ikke, at det var passende at leve som hund. Han besluttede i stedet at leve som ged, og begyndte at studere gedens psykologi, og fik hjælp af en klinik til at lave proteserne, der skulle gøre det muligt for ham at bevæge sig på alle fire.

Thomas Thwaites brugte et år på at blive klar til sit liv som ged, og fik endda fremstillet en falsk mave, så han kunne græsse med den gedeflok, som han havde planlagt at skulle følge i tre dage.

- Jeg led meget som ged, fordi jeg blev ved med at falde på grund af bakkerne, og så blev jeg nødt til at spise græs, fortæller Thomas Thwaites om det, han først troede, der ville være et ubekymret liv.

Thomas havde desuden lidt opstartsvanskeligheder i flokken, som ikke rigtigt ville acceptere ham. Men senere fandt han ud af, at de bare gjorde ham opmærksom på hierakiet i flokken, og han blev da også, efter eget udsagn, accepteret til sidst.

- Det bedste øjeblik var, da en af gederne pludselig besluttede sig for, at hun ville være min ven, siger Thomas Thwaites til Daily Mail.

Geder lever også et hårdt liv
Efter at have levet med flokken i de Schweiziske alper i tre dage, levede Thomas efterfølgende tre dage alene som ged. Og han lærte en vigtig ting:

- Jeg lærte, at selv en ged lever et hårdt liv, og de bliver nødt til at kæmpe for deres liv. Hver dag var hård, men det er åbenbart bare en del af det at være i live, fortæller Thomas og fortsætter:

- Men jeg fandt ud af, at geder er bedre mennesker. De lever meget mere i øjeblikket, end vi mennesker gør, og så viser de os, at vi skal lære at være mere afslappede omkring livet.

Selvom Thomas' venner mente, at han var skør, da han fik ideen, så har han nu levet 6 dage af sit liv som ged, og har skrevet en bog om sin oplevelse.

Thomas Thwaites overvejede flere forskellige dyr, inden han satte sig fast på geden, men måske skulle han have valgt anderledes. Forskere har nemlig fundet dyret, der lever for evigt.

18 kommentarer
Vis kommentarer