Arbejdsnedlæggelse fortsætter på storslagteri

Arbejdet er stadig ikke genoptaget på Danish Crowns store slagteri i Horsens, fortæller tillidsrepræsentant

Det ser ikke ud til, at arbejdet på Danish Crowns store slagteri i Horsens bliver genoptaget foreløbig.

Fredag fik en kontrovers omkring en ændring i en midlertidig aftale tre afdelinger til at nedlægge arbejdet. Det fortsatte mandag, hvor arbejdsnedlæggelsen spredte sig til hele slagteriet.

Tirsdag skal de forskellige afdelinger afgøre, om de vil genoptage arbejdet.

- Vores slagterkæde og vores opskæringsafdeling har valgt at gå hjem. Lige nu sidder forende-afdelingen til møde og overvejer, om de skal gøre det samme, siger tillidsrepræsentant fra NNF Fødevare Klaus Olesen.

Dermed har to af samlet fem afdelinger i slagteriet, der samlet har 1300 ansatte, nedlagt arbejdet. Det betyder, at der for nuværende ikke bliver arbejdet på slagteriet.

Arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig, men ifølge Klaus Olesen et resultat af, at medarbejderne har fået nok af ledelsen.

- Virksomheden trækker den ene forringelse efter den anden ned over hovedet på mine medarbejdere. Og det er simpelthen blevet for meget.

- I flere år har ledelsen forringet arbejdsvilkårene, og nu er nok nok. Det gør for ondt alle steder, og medarbejderne er trætte, sagde Klaus Olesen tidligere tirsdag.

Danish Crown skriver i en pressemeddelelse, at man ikke har forståelse for arbejdsnedlæggelsen.

- I Danish Crown justerer vi løbende akkorderne i overensstemmelse med de regler, der er fastsat i overenskomsten. Det er der som regel forståelse for blandt medarbejderne.

- Hvis der er uenighed om, hvorvidt en ny akkordsats ligger inden for den gældende overenskomst, så bringes den for det fagretlige system, hvor vi får en uvildig afgørelse.

- Men den mulighed har medarbejderne ikke forfulgt i dette tilfælde, skrev Danish Crown mandag.

15 kommentarer
Vis kommentarer