Arkæologer finder 5000 år gammelt ølbryggeri

Egypten håber at kunne øge antallet af turister ved blandt andet at præsentere nye spændende oldtidsfund

Bryggeriet i Abydos skal have benytter lerpotter til at varme vand og korn op i forbindelse med ølproduktionen. Foto: -/Ritzau Scanpix
Bryggeriet i Abydos skal have benytter lerpotter til at varme vand og korn op i forbindelse med ølproduktionen. Foto: -/Ritzau Scanpix

En gruppe arkæologer har opdaget et 5000 år gammelt bryggeri, der i sin tid kunne producere tusindvis af liter øl, i den egyptiske oldtidsby Abydos.

Det oplyser Egyptens ministerium for turisme og oldtiden.

Bryggeret menes at stamme fra år 3100 før vores tidsregning, hvor kong Narmer var ved magten og stod for en fredelig forening af det egyptiske land.

Abydos ligger i nærheden af Sohag ikke langt fra den store flod Nilen.

Det er en egyptisk-amerikansk gruppe af arkæologer, der står bag opdagelsen. Ifølge Matthew Adams, en af lederne af missionen, blev der i oldtiden blandt andet drukket øl ved begravelser af Egyptens første konger.

Bryggeriet menes at have haft en produktionskapacitet på 22.400 liter øl.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Bryggeriet har ifølge arkæologerne været delt op i otte sektioner og haft en produktionskapacitet på 22.400 liter. Foto: Ritzau Scanpix
Bryggeriet har ifølge arkæologerne været delt op i otte sektioner og haft en produktionskapacitet på 22.400 liter. Foto: Ritzau Scanpix
 

Det har været delt op i otte sektioner, der hver indeholder 40 lerpotter. Her menes korn og vand at være blevet varmet op i forbindelse med brygningen.

I Egypten er myndighederne ivrige efter at præsentere nye oldtidsfund.

Det skal være med til at øge antallet af besøgende, efter at landets turistindustri har været hårdt ramt af coronapandemien.

Antallet af turister i landet faldt til 3,5 millioner i 2020. Til sammenligning besøgte 13,1 millioner turister landet i 2019.

1 af 2 Bryggeriet har ifølge arkæologerne været delt op i otte sektioner og haft en produktionskapacitet på 22.400 liter. Foto: -/Ritzau Scanpix
2 af 2 Bryggeriet i Abydos skal have benytter lerpotter til at varme vand og korn op i forbindelse med ølproduktionen. Foto: -/Ritzau Scanpix
42 kommentarer
Vis kommentarer