Arkitekttegnet moské godkendt af Københavns Kommune

Teknik- og Miljøudvalg godkender ny lokalplan som tillader byggeri af ny moské på Dortheavej i København

Islamisk Trossamfund har fået kommunens blåstempling af planen om en ny moské på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter.

Et enigt teknik- og miljøudvalg har mandag eftermiddag sagt god for, at der bliver udarbejdet en ny lokalplan, som baner vejen for byggeriet af den ny moské og kulturcenter, som er tegnet af Henning Larsen Architects.

- Med forslaget til en ny moské tegnet af Henning Larsen Architects åbner moskeen sig mere over for byen, mens et af Københavns lidt glemte kvarterer får en ny arkitektonisk perle, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) i en pressemeddelelse.

Det planlagte byggeri skal erstatte den nuværende moské, som er indrettet i en tidligere erhvervsbygning på hjørnet af Dortheavej og Tomsgårdsvej.

I stedet ønsker Islamisk Trossamfund at opføre en ny bygning på op til tre etagers højde, som med kommunens ord "klart signalerer moské og med respekt for sin nordiske, københavnske kontekst".

Et forslag til lokalplanen ventes klar i august, hvorefter det skal i høring, før det endelige forslag kan blive fremlagt for borgerrepræsentationen. Det ventes at ske i februar 2016.

32 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere