Arlas plastiklåg skader naturen: Nu vil de have dem tilbage

Hvert år producerer Arla millioner af plastiklåg til deres mælkekartoner, som skader naturen, så mælkeproducenten beder nu danskerne om hjælp til at få lågene tilbage

Skruelågene er praktiske, men også miljøskadelige. Foto: Ole Lind
Skruelågene er praktiske, men også miljøskadelige. Foto: Ole Lind

Arla Foods er glade for deres mælkekartoner med plastiklåg, som de hvert år sælger i millionvis, men selvom lågene er en praktisk metode at åbne og lukke mælk på, så skaber de også en udfordring, som sender danskerne på gaden.

Plastik skader miljøet, så derfor beder Arla nu forbrugerne om hjælp med at få lågene tilbage.

Man kunne måske undre sig over, at Arla producerer plastiklåg for senere at skulle samle dem ind igen, fordi de skader miljøet, men lågene har nu deres berettigelse ifølge Arlas kommunikationsdirektør, Kasper Ibsen Beck.

- Vi bruger dem, fordi forbrugerne efterspørger det, siger han til Ekstra Bladet.

Plastiklågene har blandt andet gjort, at mælken ofte kan holde sig lidt længere, men der er også andre årsager til, at de er en bedre løsning end den gamle 'skub-op'-metode.

- Ellers skal de knappe dem op, som de gjorde i gamle dage, og det er upraktisk og uhygiejnisk. Det er meget mere brugervenligt at have skruelåg, siger Kasper Ibsen Beck.

'Vi kunne stille en ko'
Kommunikationsdirektøren ville ønske, at man havde en løsning, der slet ikke skader miljøet, men det bliver svært at udføre i praksis.

- Det mest klimavenlige ville være at stille en ko ude ved forbrugerne, men det kan vi jo ikke, siger Kasper Ibsen Beck til Ekstra Bladet.

Arla oplyser, at de hele tiden er på udkig efter emballage-typer, som er mere klimavenlige.

- Det tror vi på, der kommer i fremtiden, men den bedste løsning er den, vi har i dag, siger Kasper Ibsen Beck.

Lågene til Arlas mælkekartoner består af genbrugsmateriale, og indsamlingen af lågene betyder blandt andet, at de kan bruge materialet til at lave nye mælkekasser.

Sidste år indsamlede danskerne i omegnen af 10 millioner plasticlåg under Arlas indsamling 'Brug låget', som de kører i samarbejde med Bilka.

Indsamlingen blev afholdt for første gang i 2013.

Se også: Ansat får stor erstatning fra Arla efter manglende pension

Se også: Fødevarevirksomheder jubler over PSO-afgiftens afskaffelse

 

166 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere