Arrige bilister blinkede og dyttede af Lars: Kun Natascha så at han var en helt

Natascha Andersen blev så rørt over en fremmed mands heltegerning på motorvejen, at hun skrev et opslag på Facebook. Nu er det delt over 15.000 gange

Natascha Andersen skyndte sig at opspore føreren af den kassevogn, hun så på Storebæltsbroen, og spørge, om hun måtte skrive om ham på Facebook. Foto: Lars Schønning Jensen/Natascha Bøgelund Andersen
Natascha Andersen skyndte sig at opspore føreren af den kassevogn, hun så på Storebæltsbroen, og spørge, om hun måtte skrive om ham på Facebook. Foto: Lars Schønning Jensen/Natascha Bøgelund Andersen
Følg Samfund

Natascha Andersen og hendes far var på vej hjem fra Sverige til Fårvang i Østjylland i onsdags, hvor blæsten ruskede i hele landet.

På vej over Storebæltsbroen kom de til at køre bag en hvid kassevogn, som kørte meget langsomt. Det var Natascha, der kørte, og farten på de omkring 60 kilometer i timen, passede hende egentlig fint, så hun holdt sig bag den.

Efter lidt tid trak varevognen ud i overhalingssporet, og pludselig gik det op for Natascha og hendes far, hvorfor han kørte så langsomt. Foran ham kørte en motorcyklist, der kæmpede så hårdt mod den kraftige vind, at han var lige ved at vælte.

- Helt fantastisk
Men i stedet for at overhale, gjorde kassevognen nu noget helt uventet: Den kørte op på siden af den kæmpende motorcyklist, så han fik læ til at kunne køre videre uden at sætte sit liv på spil.

- Det var helt fantastisk. Han hjælper et menneske, han slet ikke kender. Han var sikkert på vej ud på en opgave, og alligevel har han tid til det. Dét ville jeg bare gerne have, at der var flere, der skulle vide, siger Natascha Andersen til Ekstra Bladet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Hvis der var flere mennesker som Lars, så er der stadig håb for menneskeheden, mener Natascha Andersen. Foto: Lars Schønning Jensen
Hvis der var flere mennesker som Lars, så er der stadig håb for menneskeheden, mener Natascha Andersen. Foto: Lars Schønning Jensen
 

Selv valgte hun at blive kørende bag motorcyklen, så hun kunne passe på ham, hvis han alligevel skulle vælte.

- Vinden kom som sådan nogle kastevinde igen, igen, igen. Han var nærmest helt nede og ligge, selvom han bare kørte ligeud.

Hyldes i hele verden: 16-årig pigespejder sætter nynazist på plads

Overalt omkring det lille helte-scenarie midt på den blæstramte bro, lød aggressiv dytten fra andre bilister, som ikke havde opdaget, hvorfor kassevognen havde sænket farten. Heller ikke, da føreren tændte det gule lys på taget, stoppede de øvrige bilister på broen med at forsøge at presse kassevognen til at køre frem.

- Vi sad seriøst og heppede hele vejen; ’Ja! Ja! Ja! Hvor er det godt!’ Det var vist meget godt, at der ikke var nogen, der kunne høre os, griner Natascha Andersen.

Troede hun ville skælde ud
Da kassevognen, Natascha og motorcyklisten nåede til et sted på broen, hvor blæsten ikke var så voldsom, var vognen så presset af de andre biler, at han var tvunget til at køre videre.

Kort efter, da Natascha Andersen og hendes far var nået til Vejle, fandt de nummeret til firmaet ’Schønning og Sønner’, som var angivet på kassevognen. Det var firmaets chef, Lars Schønning Jensen, der greb knoglen, og han troede først, at hun ville give ham skældud. Det var nemlig ham selv, der havde kørt bilen.

- Da hun ringede, tænkte jeg bare, åh nej, endnu en, der vil ringe og brokke sig. Jeg har jo gjort det mange gange før, siger Lars Schønning Jensen til Ekstra Bladet.

Men han fik sig heldigvis lidt af en overraskelse, for det var en meget glad og helt rørt Natascha Andersen, der ringede for at rose ham og spørge, om hun måtte dele historien på Facebook.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Med 60 kilometer i timen på Storebæltsbroen var Lars Schønning ikke populær. Indtil nu, hvor Natascha og mere end 15.000 andre hylder ham som helt på de sociale medier. Foto: Lars Schønning Jensen
Med 60 kilometer i timen på Storebæltsbroen var Lars Schønning ikke populær. Indtil nu, hvor Natascha og mere end 15.000 andre hylder ham som helt på de sociale medier. Foto: Lars Schønning Jensen
 

Det måtte hun godt, svarede han, for hvis hans gerning kunne smitte bare én anden til at gøre det samme for et andet menneske, så ville det give god mening.

- For mig er den handling fuldstændig standard. En gang blev jeg sur og irriteret over de andre bilister, når de dyttede og blinkede vredt over det. Det gør jeg slet ikke mere, jeg tænker ikke over det, siger direktøren for ’Schønning og Sønner’, der efter eget udsagn har tilbagelagt over en million kilometer på de danske veje - først som lastbilchauffør og nu med sit firma. Her oplever han gang på gang, hvordan bilister kan gå op i en spids af ren og skær såkaldt vejvrede.

- Det er som om, der sker et eller andet med nogle mennesker, når de kommer bag et rat. De ændrer sig simpelthen. Jeg tror, det er nogle af de samme mennesker, som raser i kommentarer på Facebook. Sådan ville de jo ikke opføre sig over for andre, hvis de stod over for dem i supermarkedet, siger Lars Schønning Jensen, der nu håber, at Natascha Andersens Facebook-opslag kan inspirere andre til at hjælpe deres medmennesker.

Får stadig kuldegysninger
I dag, tre dage efter oplevelsen på broen, bliver det østjyske helte-vidne stadig rørt, når hun tænker på Lars’ gode og uselviske gerning.

- Jeg får helt kuldegysninger nu, vi snakker om det. Man kunne jo se for sig, hvordan det kunne være gået helt galt uden ham. Vi ved det selvfølgelig ikke, men det kan jo være, at han reddede et liv den dag, siger Natascha Andersen.

Se hele det virale opslag her:

En anden, der er blevet godt og grundigt hyldet på Facebook, er faren, som indledte et brev med: 'Kære du, der sender billeder af din penis til min datter'.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?