Annonce:
Annonce:

Arrogante DSB sænker priserne ... på nogle billetter

Statsbanerne vil nu ind i konkurrencen om kunderne, men standardbilletterne bliver ikke billigere

Hvis du køber billetten kort tid før afgang, får du ingen rabat. DSB forsøger dog nu at vinde markedsandele tilbage med nyt produkt. Arkivfoto: Jonas Olufson
Hvis du køber billetten kort tid før afgang, får du ingen rabat. DSB forsøger dog nu at vinde markedsandele tilbage med nyt produkt. Arkivfoto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Samfund

IC4-skandalen. Sporarbejde. Strejker.

Det har ikke skortet på DSB's evne til at teste kundernes tålmodighed, men alligevel har DSB haft arrogance nok til at holde fast i skyhøje priser i årevis.

Banedanmark: Strejke kan lamme togtrafikken

Men nu har DSB tilsyneladende fået øjnene op for, at blandt andet Gomore og Flixbus lukrerer på statsbanernes evne til at skræmme kunderne i en grad, så de har vundet markedsandele.

Dog har statsbanerne ikke tænkt sig at sænke standardprisen, forstås, derimod er det de såkaldte Orangebilletter, der skal bookes i god tid, og som ikke er refunderebare, der skal sendes flere af ud til kunderne.

Det vælter ind med DSB-ansøgninger efter kækt opslag: Nu beklager DSB

Annonce:

Samtidig indføres et nyt produkt, som hedder Orange Fri. Her kan kunderne være heldige, at der er billetter et par timer før afgang, oplyser DSB, og samtidig bliver prisen sænket betragteligt. Således vil en tur fra København til Kolding koste fra 185 kroner med Orange Fri. Til sammenligning koster en standardbillet 360 kroner. Orange Fri bliver mulige at refundere i et tidsrum op til afrejsen.

Fremover vil DSB således sende 120.000 Orange- og Orange Fri-billetter ud om ugen. Hidtil har DSB kun sendt 60.000 Orange-billetter ud om ugen.

Med Gomore, der er en app, hvor man kan få et lift med andre, som skal samme vej, kan samme distance klares for mellem 100 og 150 kroner, mens Flixbus tager mellem 119 og 149 kroner for turen.

Op mod årets største rejsedag: Nu ulmer konflikten igen i DSB

DSB afleverer regnskab onsdag, og det er i den forbindelse, at nyheden om det nye produkt bliver præsenteret.

Jack overlevede togulykken: Grotesk at der skal lig på bordet

DSB om nye billetter

DSB indfører fra 18 februar en ny fleksibel billig billettype. Orange Fri.

Der flest billige billetter at finde uden for de travle myldretider i togene mandag til torsdag i tidsrummene kl. 7 til 9 og fra kl. 14 til 18.

MEN – det er muligt at finde Orange Fri billetter også i de tidsrum. Og endnu flere på de populære afgange f.eks. fredag eftermiddag kl. 16 og retur søndag eftermiddag kl. 13. Bestiller man i god tid -  otte dage før afgang-  kan turen mellem København og Aarhus køres for 199 kr. hver vej. Hele lørdag er der mange billetter hele dagen.

DSB fordobler med lanceringen af Orange Fri det samlede antal af Orange-billetter, fordelt på den nye billettype Orange Fri og de billigste Orange-billetter. Det betyder konkret, at der hver uge er omkring 120.000 billige billetter til salg af både Orange og Orange Fri. 

Begge billettyper købes til en konkret afgang. Orange Fri billetterne kan refunderes helt op til 30 minutter før afgang, så man kan roligt lade sig friste og købe billetten i god tid, hvor udbuddet af billetter er større.  De billigste billetter, Orange, kan ikke refunderes.

Orange og Orange fri gælder kun til DSB-tog – her kan DSB sætte priserne alene på kommercielle produkter/tilbud

Standardbilletten skal gælde til omstigning til bus – og priserne fastsættes her sammen med de øvrige traikselskaber.

Kilde: DSB's presseafdeling

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: