Busdriften bør udliciteres i Århus

Der bør være penge at hente ved at udlicitere busdriften i Århus, vurderer privatiseringsekspert

Politikerne i Århus og andre byer landet over kan trygt fortsætte deres overvejelser om at udlicitere busdriften til private vognmænd. Udliciteringen i København har langt fra været noget fiasko, og der bør være penge at hente.

Det fastslår privatiseringsekspert Carsten Greve, Handelshøjskolen i København, der betegner det som 'overilet', når fagforbundet Fag og Arbejde (FOA) på baggrund af en ny undersøgelse af busdriften i København og Århus advarer politikerne mod at udlicitering af busdriften til private.

I Århus planlægges en udlicitering af Århus Sporveje fra 2008, men fagforbundet opfordrer politikerne til helt at droppe planerne.

Forbundet frygter dårligere arbejdsforhold for chaufførerne. Desuden er besparelsen ved at lade private kører hovedstadens busser stort set er forsvundet, siden privatiseringen blev påbegyndt i 1989. Samtidig er billetpriserne steget, 15 procent af passagerne forsvundet og kundetilfredsheden lavere end i Århus, hvor priserne er faldet, viser undersøgelsen.