Vil afskaffe fast penionsalder og efterløn

Der er ingen vej udenom. Vi skal arbejde længere, mener både OECD og Dansk Industri. Vigtigste opgave er at få afskaffet efterlønnen

Dansk Industri (DI) jubler over en ny OECD-rapport, der foreslår efterlønnen fjernet hurtigst muligt og samtidig efterlyser et opgør med den faste pensionsalder på 65 år. Mens arbejdsgiverne er enige i budskabet om på den måde at få flere ud på arbejdsmarkedet, holder LO fast i, at der i fremtiden er råd til fem års efterløn. Lønmodtagerorganisationen erklærer sig dog parat til at indføre en stigende efterløns- og pensionsalder.

- Jeg håber, at man udviser det rette politiske mod og tager et opgør med efterlønsordningen og vores ønske er at få den helt fjernet. Så må det gerne udfases over nogle år. Det vigtigste for os er, at den bliver fjernet - jo før jo bedre, siger DIs arbejdsmarkedspolitiske chef Mette Rose Skaksen til Ritzau.

Og industriarbejdsgiverne har store forventninger til, at det også er netop her, at Velfærdskommissionen vil sætte ind med 'gode og konstruktive forslag', når den kommer med sin længe ventede rapport den 7. december.