Gav millioner til sex-lægen

Ukendt fond: - Vi vil se på støtten, hvis han har krænket sine patienter

For et par år siden lancerede Søren Ventegodt en gigantisk økonomisk plan. Han ville skabe en af Danmarks, ja en af Nordeuropas største alternative sundhedskoncerner med en aktiekapital på 200 mio. kr., men hans planer om et holistisk sygehus er aldrig blevet til noget. (Foto: Torben Stroyer)
For et par år siden lancerede Søren Ventegodt en gigantisk økonomisk plan. Han ville skabe en af Danmarks, ja en af Nordeuropas største alternative sundhedskoncerner med en aktiekapital på 200 mio. kr., men hans planer om et holistisk sygehus er aldrig blevet til noget. (Foto: Torben Stroyer)
Ekstra Bladets afsløringer af Søren Ventegodts lumre former for behandling af sine kvindelige patienter får ikke alene Sundhedsstyrelsen til at gå ind i sagen, men også hans økonomiske velgører gennem en årrække.

Søren Ventegodt har i de seneste fem-seks år fået adskillige millioner kroner i støtte af den helt ukendte pengetank, IMK Almene Fond, der hvert år uddeler ganske betydelige millionbeløb til alle former for forskning inden for sygdomsbehandling og - bekæmpelse.

Kan ikke leve med noget forkert
Fondens formand, advokat Erhardt Gram, siger til Ekstra Bladet, at fondens bestyrelse på baggrund af Sundhedsstyrelsen krav om en redegørelse fra Søren Ventegodt om hans omstridte alternative kliniske behandling, vil se på støtten til ham.

- Vi har af gode grunde endnu ikke set på sagen i bestyrelsen, men det vil ske nu. Hvis han med sit arbejde har krænket nogle af sine patienter, og det ikke bare er det, man ville kalde en hastighedsoverskridelse, men noget, der virkelig er forkert, så kan bestyrelsen selvfølgelig ikke leve med det, siger formanden og tilføjer:

Utroligt produktiv
- Søren Ventegodt har hidtil været med i den gruppe af forskere med en lægelig baggrund, der arbejder inden for det alternative område, og som vi har satset meget på for at skaffe videnskabeligt bevis på, hvad der duer og ikke duer. Han er utrolig produktiv og får mange artikler optaget i internationale tidsskrifter, er engageret og økonomisk nøjsom på det personlige plan. Nu anklages Ventegodt for at drive en klinisk behandling, der ikke er relevant. Det må vi så forholde os til.

Ukendt mangemillionær
- Er der personsammenfald mellem fondens bestyrelsesmedlemmer og Søren Ventegodt?

- Nej, vi har valgt at støtte Søren Ventegodt helt fra dengang, da vi etablerede et hus for sundhed i Teglgårdsstræde 4-8 i København for fem-seks år siden. Vi fandt ham interessant, netop fordi han var så aktiv inden for det alternative område, og det var vigtigt for os.

IMK Almene Fond er opkaldt efter den ukendte mangemillionær Ib Mogens Kristiansen, hvis nære familiemedlemmer Lars og Peter Kristiansen er med til at styre en formue på knap 150 mio. kr. Søren Ventegodt er således blot en af mange læger, der støttes af fonden.
1 af 2 For et par år siden lancerede Søren Ventegodt en gigantisk økonomisk plan. Han ville skabe en af Danmarks, ja en af Nordeuropas største alternative sundhedskoncerner med en aktiekapital på 200 mio. kr., men hans planer om et holistisk sygehus er aldrig blevet til noget. (Foto: Torben Stroyer)
2 af 2 For et par år siden lancerede Søren Ventegodt en gigantisk økonomisk plan. Han ville skabe en af Danmarks, ja en af Nordeuropas største alternative sundhedskoncerner med en aktiekapital på 200 mio. kr., men hans planer om et holistisk sygehus er aldrig blevet til noget. (Foto: Torben Stroyer)
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen