Annonce:
Annonce:

Har allerede fået millioner

Herman Salling har sikret sig, at hans kone ikke mangler noget - heller ikke efter hans død

Senest har Karin Salling fået 2,8 mio. kr. til at købe dette rækkehus på Ildervej i Skåede Bakker. (Foto: Claus Bonnerup)
Senest har Karin Salling fået 2,8 mio. kr. til at købe dette rækkehus på Ildervej i Skåede Bakker. (Foto: Claus Bonnerup)
Annonce:
Følg Samfund
Selv om Karin og Herman Salling i 1977 lagde ud med at indgå en ægtepagt, hvor det blev fastslået, at der ikke skulle være formuefællesskab mellem dem, har hun gennem årene fået millioner af kroner som gave. Og hun kan se frem til endnu flere.

Da parret blev gift, satte Herman Salling sig - belært af skilsmissen fra kunstneren Sys Brammer, hvor han også havde sikret sine værdier med en ægtepagt - ellers tungt på både sine daværende og fremtidige værdier.

Ved en ægtepagt i januar 1979 fik Karin Salling kun mulighed for at nyde godt af en livrente på 300.000 kr., der blev oprettet i Codan. Alle andre værdier var stadig særeje.

Det fuldstændige særeje bestod til 1981, da Karin Salling i en ægtepagt blev medejer af indboet i parrets hjem på Ildervej 17 i Århus' fornemste villakvarter, Skåde Bakker.

Det holdt til januar 1982, da parret lavede en aftale om formuefællesskab. En aftale, der kom til at stå ved magt i 17 år.

Malerier og smykker
I de mellemliggende år fik Karin Salling taget store værdier ud af deres fælles bo.

I maj 1984 blev der lavet en lang liste over indbo i deres hjem på Ildervej, som hun fik som særeje. Bl.a. nævnes adskillige ægte tæpper, malerier af Appel og Lindstrøm, sofaer og andre møbler -ja, selv dobbeltsengen fik hun som særeje.

Desuden fik hun masser af sølvbestik og service, krystalglas i forskellige størrelser til 48 personer og et omfattende køkkenudstyr.

Det blev også til et ur i hvidguld med brillanter, et armbånd med brillanter, seks brillantringe, tre guldringe og tre halscollierer med brillanter. Oven i en ozelot pelskåbe, en mink med hætte, en persianerkåbe, en ræv og nogle capes. Og så fik hun som særeje noteret arven efter sine forældre, Lilly og Aage Andersen.

Fik flere huse
I marts 1987 fik hun tilføjet den første ejendom til sin bodel, nemlig et sommerhus på Prins Knuds Vej i Risskov. Det solgte hun i 2001 for over 2,2 mio. kr.

I marts 1987 fik hun på samme måde to andre sommerhuse. De ligger på Sejrs Alle i Risskov, og hun ejer dem stadig.
Karin Salling fik også parrets 370 kvm store tiværelses hjem på Ildervej 17 i Skåde Bakker. Parret bor der stadig, men Karin Salling ejer ikke mere huset. Det solgte hun i 1994 for fire mio. kr. til sin mands firma, F. Salling A/S, der bl.a. driver Salling-varehusene.

Hun kunne sælge huset, fordi hun ved en ægtepagt oprettet i august 1988 havde fået alle husene som sit særeje.

I 1993 fik Karin Salling så ved endnu en ægtepagt tilføjet, at hun ejer alt indbo i alle husene.

Millionkonti
Parret holdt så en papir-pause på hele fem år, før de lavede deres 12. ægtepagt. I denne ægtepagt fra maj 1993 kom Karin Salling til at stå som ejer af en ejendom på Herredsvej 16 i Århus. Derved blev hun ejer af et hus, hvor en af hendes to steddøtre bor.

Steddatteren er den nu 43-årige maler Mariann Salling, som Herman Salling fik med kunstneren Sys Brammer.

I samme omgang fik Karin Salling også obligationer og aktier for fem mio. kr. i en stribe selskaber, bl.a. Realkredit Danmark, Øresundskonsortiet og Carlsberg.

Karin Salling fik også, hvad mange andre kvinder sikkert vil misunde hende, en mellemregningskonto på fem mio. kr. i Salling-varehuset.

Værsgo at købe ind!

Og oven i denne konto fik hun en indlånskonto på andre fem mio. kr. i Danske Bank.

I december 1999 blev Karin Salling yderligere forgyldt, da Herman Salling skrev under på, at hun fortsat ejer alt, hvad han tidligere har foræret hende, og at hun oven i det nu også kan få del i hans formue.

Herman Salling bestemte dog, at det kun kan ske ved hans død. Karin Salling får ikke en øre, hvis parret bliver skilt.

Ved en ægtepagt i marts 2003 præciserer den dengang 84-årige Herman Salling så, at han vitterligt har foræret sin kone alle de nævnte smykker og alt indbo.

Og i oktober 2003 fik den galopinteresserede Karin Salling i en gaveægtepagt papir på, at ægtemanden har foræret hende tre kostbare rideheste.

I parrets 16. og foreløbig sidste ægtepagt, anmeldt i juni i år, fik hun endnu to heste.

Desuden fik hun en gave på 2,8 mio. kr., som hun har brugt til at købe et fireværelses rækkehus på 121 kvm på Ildervej i Skåde Bakker. Et hus, der ikke er et eneste lån i, og som hun kan bo i, når Herman Salling ikke længere sidder for bordenden.
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

LIGE NU
500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: