Nærige dyne-konger

Dyne-Larsens søn går farmand i bedene og laver fedtet ægtepagt

Her bor kronprinsen til Lars Larsens dynerige. Villaen på Sejs Søvænget 29, Silkeborg, ejes halvt af Helle Birk og Jacob Brunsborg. Den er vurderet til 5,4 mio. Købet af huset har givet anledning til et tillæg til parrets oprindelige ægtepagt.
Her bor kronprinsen til Lars Larsens dynerige. Villaen på Sejs Søvænget 29, Silkeborg, ejes halvt af Helle Birk og Jacob Brunsborg. Den er vurderet til 5,4 mio. Købet af huset har givet anledning til et tillæg til parrets oprindelige ægtepagt.
Den 31-årige hovedarving til Jysk Sengetøjslager, Jacob Brunsborg, følger helt i sin fars, Dyne-Larsens fodspor, når det gælder ægtepagter.

Sikringen af familieejet i firmaet er alfa og omega.

Ligestilling er der ikke plads til. En kone, der skulle finde på at forlange skilsmisse, får et meget skrabet tilbud i forhold til de fem milliarder, Jysk-koncernen er værd. Lidt over halvdelen bliver Jacobs i form af arv eller gave.

MÆNDENE FØRST
- Jeg er meget imod at snakke om disse ting, for jeg synes, de tilhører privatlivet, siger Jacob Brunsborg til Ekstra Bladet.

- Men bundlinjen er, at det drejer sig om at sikre firmaet. Hvorfor skulle det deles, hvis min kone på et tidspunkt skulle finde en anden? Det ville være urimeligt, når min far har brugt mange år på at lægge tingene til rette.

Siden slutningen af 2002 har Lars Larsen været meget optaget af at ordne alle formaliteter omkring arvefølgen. Det har haft følger for både en datter og sønnen Jacob og deres ægtefæller. Midlerne har været testamenter, arveafkald og ægtepagter. Jacob Brunsborg er sikret den absolutte kontrol ved Lars Larsens død, fordi han arver aktiemajoriteten.

For bare to måneder siden lavede Jacob Brunsborg et tillæg til den ægtepagt, han i forvejen havde med Helle Birk Henriksen, nu Helle Birk Brunsborg. Parret har kendt hinanden i 15 år og været gift siden 98.

SKRABET MODEL
Ægtepagten og tillægget er efter Lars Larsens skrabede model: så lidt som muligt til konen. Hjemmet er dog fælleseje. Gaver, som Lars Larsen giver til hjemmet, er også fælleseje.

Ægtepagtstillægget, som fik retskraft fra 26. august, præciserer, at alle andre aktiver, der kommer til fra 'de af Jacob Brunsborgs far ejede og drevne virksomheder' er hans særeje, uanset hvorledes erhvervelsen sker.

Det svarer helt til, hvad Lars Larsen har aftalt med sin kone, Kristine, der får et halvt hus, en halv sommerhusgrund og en halv båd, hvis hun skulle finde på at skride.
1 kommentar
Vis kommentarer