Julepyntens gør-det-selv

Grib udfordringerne på nettet, og lav julepynten med lidt hjælp fra disse julesider

Urtepotter forvandlet til snemænd. (Foto: thefamilycorner.com)
Urtepotter forvandlet til snemænd. (Foto: thefamilycorner.com)
Når man har børn, er der ingen ende på alle de klippe-klistre-dage, man skal deltage i. Hvis der er flere end to børn i et kuld, er det ret svært at blive ved med at bevare entusiasmen, når man sidder og fletter julehjerte nummer 37.

Det bliver sjovere, hvis man udfordrer sig selv til alle klippe-klistredagene, og udfordringerne findes på nettet.

SKÆR JULEN IND
Det kan godt være, at det hedder papirklip, men skabelonerne fra Papirgrotten.dk skal skæres med en Stanleykniv.
Her er Disney-motiver, diverse engle, nisser, juletræer og forslag til, hvordan man skærer flotte julekort.
Alt i alt er der 4500 skabeloner på Papirgrotten.dk opdelt efter emne.
LINK: www.papirgrotten.dk

PYNT MED CD'ER
Craftideas.com har vejledninger til at lave gaveposer med silkebånd, slikdåser, julemænd og meget andet godt.
Siden har samlet juletips og opskrifter, hvor nogle er gratis, andre koster to dollar at downloade.
En af de mere avancerede ideer er at dekorere bagsiden af en gammel CD med en snemand og hænge den op i vinduet, så solen kan spille i den blanke CD.
LINK: www.craftideas.com

AMERIKANSK JUL
Advarsel: Thefamilycorner.com er en amerikansk hjemmeside. Derfor er nogle af dekorations-ideerne meget pyntede. Men der er mange rigtig gode ideer og opskrifter til, hvad man selv kan lave af julepynt.
Så spring opskriften på 'Jesus' fødselsdagskage' over, og gå til 'Crafts and Decor', hvor du kan lære at male glaskugler til juletræet, lave snemænd ud af urtepotter og puder med storskæggede julemænd på.
LINK: www.thefamilycorner.com

PAK PÆNT IND
På Julidannevang.dk er der mange tips til, hvordan man selv kan pakke julegaverne ind. Avispapir, præget tapet og crepepapir er blandt de materialer, der kan bruges, når gaverne skal have en personlig indpakning.
Hvis vi er heldige i år, vil julesneen snart drysse blidt ned over landet, og på Julidannevang.dk findes der også en vejledning i at lave snelygter.
LINK: www.Julidannevang.dk


SKRIV JULET
Inden du går ind på denne hjemmeside, bør du sørge for at slukke for højtaleren på din computer. Hvinende orgeltoner akkompagnerer nemlig Pendata.dk's julesider, hvor der blandt andet er 64 forskellige 'julede' skrifttyper, som kan downloades.
Her er bogstaver med sne på, indeni juletræer, med julemanden som baggrund og meget andet.
LINK: www.pendata.com/jul/julen.htm


GENBRUGSJUL
Juletræet er pyntet med genbrugsmaterialer hos Imagination Factory. Det ser festligt ud med kagemænd og koner på grenene, små fuglehuse og papirklip.
Ved at følge opskrifterne på pynten, som er lavet af genbrugsmaterialer, kan man selv lave de 'falske' kagehuse og kagenisser. Det er nemlig lavet af æsker fra morgenmadsprodukter.
LINK: www.kid-at-art.com/htdoc/preholi.htmlFLET ET HJERTE
Der skal helst hjemmelavet pynt på juletræet, men det er ikke alle, der har det rette touch, når hjerterne skal klippes og flettes.
Haabet.dk er en hjemmeside i ordets værste og bedste forstand. Den er helt simpelt lavet, men den har mange *ts og flotte *ts skabeloner til flettede julehjerter for eksempel et hjerte med en isbjørn.
LINK: www.haabet.dk/users/julehjerter