Ridder Alex

- Jeg havde først regnet med at få den, når Frederik blev konge, siger Alex Nyborg Madsen, der nu er ridder af Dannebrog

Alex Nyborg Madsen vil ikke tage sin orden på. - Jeg har så megen respekt for traditionen, at jeg ikke vil tage den på en sweater. Og jeg ejer ikke en pæn jakke. Endnu, siger han. (Foto: Per Rasmussen)
Alex Nyborg Madsen vil ikke tage sin orden på. - Jeg har så megen respekt for traditionen, at jeg ikke vil tage den på en sweater. Og jeg ejer ikke en pæn jakke. Endnu, siger han. (Foto: Per Rasmussen)
- Om man ikke kun hænger ordner på idioter? Jamen, i så fald melder jeg mig gerne som idiot!

Selv om han er en gammel rock-entusiast, så rankede Alex Nyborg Madsen stolt ryggen, da der i forgårs kom brev fra Amalienborg. For i brevet lå ridderkorset af Dannebrogordenen.

- Det kom jo lidt bag på mig, men det er sgu da sjovt at blive ridder, og jeg kunne ikke drømme om at sige nej. Jeg er dansker på godt og ondt, og anser det som et stort skulderklap til mig, siger Alex Nyborg Madsen til Ekstra Bladet - kun få timer efter, at han er blevet en vaskeægte ridder.

Han afviser, at det er 'venskabet' med Frederik, der har udløst æresbevisningen fra kongehuset.

- Det at vi er venner er en kulørt sandhed - lanceret af ugebladene. Og det er en sandhed, der vokser sig større og større. Men vi er egentlig ikke nære venner. Det er ikke sådan, at jeg har hans telefonnummer, og vi mødes heller ikke privat.

Fælles ven
- Vi har blot en fælles ven og nogle fælles interesser. Men jeg havde da tænkt, at hvis jeg en dag ville få ridderkorset, så ville det blive, når han blev konge. Jeg forestillede mig, at der var nogle gamle rock-koryfæer, der skulle hædres til den tid, siger Alex Nyborg med et stort smil.

Selv om han som ridder af Dannebrogordenen nu skal stå i forreste linje med trukket sværd, når nationen bliver angrebet udefra, så står første slag, når han skal møde sin regent ved takke-audiensen.

- Ja, og min store skræk er, hvad jeg skal tage på. Jeg ejer jo ikke en pæn jakke, og jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst havde slips på, siger den lidt ængstelige ridder.

To minutter med dronningen
- Jeg har fået en liste over, hvornår der er audiens, og det bliver engang til april. Men jeg ved fra Frederik, at dronningen er nem at konversere med, og jeg er sikker på, hun bliver briefet om, hvem jeg er, så vi kan tale lidt sammen i de to minutter, jeg får sammen med hende, siger Nyborg Madsen.

Alex Nyborg Madsen har tidligere haft held til at få kronprins Frederik ind i DR's studie som pladevender og har flere gange mødt medlemmer af den kongelige familie.