Pengestop til Dr. Klam

Pengetanken smækker kassen i efter afsløring af Søren Ventegodts vaginale behandlingsmetoder

Trods utallige henvendelser -personligt, telefonisk og skriftligt -vil Søren Ventegodt ikke tale med Ekstra Bladet. (Foto: Anthon Unger)
Trods utallige henvendelser -personligt, telefonisk og skriftligt -vil Søren Ventegodt ikke tale med Ekstra Bladet. (Foto: Anthon Unger)
Det ser ud til, at pengetanken bag Søren Ventegodt stopper milliontilskuddet allerede fra januar.

IMK Almene Fond, som har støttet Søren Ventegodts forskning økonomisk de sidste fem-seks år, ønsker nemlig ikke at blive sat i forbindelse med en kritisabel eller uetisk patientbehandling.

Fonden ønsker kun at fortsætte millionstøtten, hvis Søren Ventegodt stopper med at udføre terapi, der ikke er lægeligt forsvarlig.

Kort sagt skal Søren Ventegodt stoppe med at udføre sine udokumenterede behandlinger med 'mærketerapi'. For eksempel vaginal akupressur, hvor Ventegodt stikker sine fingre op i kvindens skede og masserer 'ømme og spændte områder'.

Uetisk
Og det er ikke særlig sandsynligt. Ifølge Søren Ventegodt selv består alle hans behandlinger nemlig af en tredelt terapiform: mærketerapi, samtaleterapi og filosofiske øvelser.

- De ting, der er kommet frem i pressen de seneste dage, er selvfølgelig ikke i fondens interesse. Vi er kede af, at vi har støttet Søren Ventegodts forskning på et forkert etisk grundlag, og derfor ser vi på sagen med stor alvor, siger advokat Erhardt Gram, formand for IMK Almene Fond.

Fonden er Søren Ventegodts største indtægtskilde, så hvis de smækker kassen i, må han sandsynligvis dreje nøglen om -med mindre andre sponsorer træder til.

IMK Almene Fond uddeler hvert år et millionbeløb til forskellige former for forskning inden for sygdomsbehandling og -bekæmpelse.

Grænseoverskridende
Og nu har Erhardt Gram og resten af bestyrelsen i IMK Almene Fond altså besluttet at ophøre med at støtte Søren Ventegodt foreløbig. Når Sundhedsstyrelsen er færdige med deres undersøgelse, vil fonden tage stilling til, om Søren Ventegodt kan få del i midlerne igen. Men ikke så længe han bruger vaginal akupressur i sin behandling af kvindelige patienter.

- Det er fondens ønske at støtte forskning i holistisk medicin. Vi var ikke klar over, at han udførte vaginal akupressur eller anden form for mærketerapi. Jeg har indtryk af, at denne mærketerapi med vaginal akupressur ikke er en anerkendt metode, og personligt støder det mig. Og hvis det indgår i behandlingen, ønsker vi ikke at støtte ham længere, siger Erhardt Gram.

Fonden uddeler først sine penge igen til januar, og derfor er det ikke en hastesag, men IMK Almene Fond bryder sig ikke om at støtte til forskning og folkesundhed bliver sat i forbindelse med den negative omtale og vil derfor gerne sende et klart signal.

- Ud fra hvad jeg har læst og set, så er det et grænseoverskridende forhold, han har til sine patienter, og det virker ikke som et læge/patient-forhold. Vi ønsker ikke at støtte sådanne eksperimenter, siger Erhardt Gram.
1 af 2 Ekstra Bladets reporter konsulterede Dr. Klam med skjult kamera -nu koster det ham pengene fra den fond, der har støttet ham. Fondens formand er personligt stødt over at læse om Ventegodts mærketerapi og vaginal akupressur. (Ekstra Bladet)
2 af 2 Trods utallige henvendelser -personligt, telefonisk og skriftligt -vil Søren Ventegodt ikke tale med Ekstra Bladet. (Foto: Anthon Unger)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen