Ekstra Bladet beholder Cavling-prisen

Jeppe Facius og Anders-Peter Mathiasen fra Ekstra Bladet og Miki Mistrati og Thomas Stokholm fra Bastard Film modtager Cavling-prisen 2004

Ekstra Bladets Jeppe Facius og Anders-Peter Mathiasen modtager prisen for afsløringen af Dan Lynge-sagen, som har rystet politiet hele vejen op i den øverste ledelse. (Foto: Claus Lunde)
Ekstra Bladets Jeppe Facius og Anders-Peter Mathiasen modtager prisen for afsløringen af Dan Lynge-sagen, som har rystet politiet hele vejen op i den øverste ledelse. (Foto: Claus Lunde)
Følg Samfund
Jeppe Facius og Anders-Peter Mathiasen fra Ekstra Bladet og Miki Mistrati og Thomas Stokholm fra Bastard Film modtager Cavling-prisen 2004 for Dan Lynge-sagen.

- Cavling prisen er en sejr for den klassiske Ekstra Blads journalistik, hvor prismodtagerne stædigt og målrettet har arbejdet sig ind bag facaden på det som det officielle Danmark vil have os til at se, siger Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen og tilføjer:

- Prisen er også en sejr for Dan Lynge, der med sit eget liv som indsats har risikeret alt for at få sandheden frem. Prisen er også en sejr for det tillidsfulde og banebrydende samarbejde mellem to medier, som har vist nye veje for den undersøgende og afslørende journalistik i Danmark.

I motivationen skriver priskomiteen, at de fire journalister siden 2002 har afdækket, "hvordan den almindelige retssikkerhed og forventelige tryghed i samfundet er blevet sat over styr i politiets seks år lange og tætte samarbejde med eks-rockeren Dan Lynge".

Artiklerne i Ekstra Bladet og tv-indslagene i TV2 har været direkte årsag til den kommissionsundersøgelse, der er sat i gang, og som indtil videre har bekræftet historierne, fastslår Cavling-komiteen.

Cavling-prisen 2004 overrækkes til de fire journalister fredag den 7. januar i Journalisternes Hus i København, hvor også pressens minister, statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), vil være til stede. Prisen består af 20.000 kroner og følges af en statuette til hver af journalisterne.

Sidste år modtog Ekstra Bladets Bo Elkjær Cavling-prisen for sin dækning af Danmarks rolle i Irak-krigen.

Cavling-prisen er Danmarks fornemste journalistiske pris.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind