Mærsk-modellerne

Omfattende sikkerhedsforanstaltninger omkring skibsrederfamilien, der for første gang viste de fire blonde langbenede børnebørn frem i Bella Center

Her er skibsrederens smukke børnebørn. Familiens sikkerhed tages så alvorligt, at end ikke fornavnene på Mærsk-modellerne oplyses fra koncernen. (Foto: Mads Winther)
Her er skibsrederens smukke børnebørn. Familiens sikkerhed tages så alvorligt, at end ikke fornavnene på Mærsk-modellerne oplyses fra koncernen. (Foto: Mads Winther)
Ingen kan mærke på skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller, topchef i Danmarks største gruppe af virksomheder, at han bliver 90 i juli.

I går blev den årlige generalforsamling i Dampskibsselskabet af 1912 til et show i kraft af skibsrederen. Ingen kongelig eller popstjerne kunne have gjort det bedre.

'Hr. Møller', som han kaldes i koncernen, har simpelt hen power i blikket. Og han kan stadig skrive autografer i de mest umulige vinkler. Hans karakteristiske skrå signatur er efterspurgt af såvel ældre som yngre årgange. Fanskaren rækker til meget mere end stjerne for en aften, og den flokkedes om ham i centrets enorme foyer.

Alligevel var skibsrederens afskedsreplik fra Bella Center:

- Jeg jo ikke kongelig. Og så vinkede han på netop kongelig vis til aktionærer og pressefolk, da han kørte væk i en blå BMW med sin trofaste daglige leder, skibsreder Jess Søderberg, ved sin side på bagsædet.

MÆRSK-MODELLER
Uden for dagsordenen på generalforsamlingen var skibsrederen galant og på kindkys med enkelte kvindelige aktionærer. For mange aktionærer tæller det meget mere end aktieudbyttet på 40 pct. at tale bare et minut med Hr. Møller- eller bare et håndtryk og et nik.

Sikkerhedsforanstaltningerne omkring skibsrederen og hans familie var omfattende, men diskrete.

Skibsrederens kone, Emma, blev rullet ind i salen i kørestol. Der blev passet godt på hende, de to døtre Leise og Ane samt fire børnebørn, som for første gang trådte frem i rampelyset.

Dog uden afsløring af navne, selv om fire unge kvinder sagtens kunne stå frem og repræsentere Mærsk model-bureau som en ny gren af koncernen.

VI RETTER FEJL
Navnehemmeligheden skyldes sikkerhedshensyn. Men der var ingen tilløb til demonstrationer eller ballade som en slags efterdønning af, at Mærsk-flåden sejler for USA-tropperne i Irak.

Skibsrederfamilien er på hjemmebane blandt aktionærerne i Dampskibsselskabet af 1912, der er den ene grundpille i Mærskgruppen, men snart lægges sammen med rederiselskabet Svendborg.

Bortset fra Frank Aaen fra foreningen af kritiske aktionærer, så beundrer alle aktionærer skibsrederen, og han kvitterede med at kalde aktionærerne for både kære og ærede.

Til tydelig irritation mindede Frank Aaen om gamle sager med skattesnyd i rederihovedkvarteret. Skibsrederen svarede ironisk, at 'Aaen går ud fra, at vi gør alting forkert, men vi prøver at efterleve livets kår og landets love. Vi er ikke fejlfri', indrømmede skibsrederen, 'men så retter vi det.'
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen