Sørens far: De blev tævet til at græde og skabe sig i telefonen

Det danske gidsel Søren Lyngbjørns far måtte opleve sin søn blive tvunget til at græde og hulke i telefonen og foregive lidelser på tv, ellers fik de tæsk af piraterne.

I aftes omkring klokken 20.30 kunne Jan Lyngbjørn tale frit med sin søn i en halv time. Her fik han at vide af Søren Lyngbjørn, hvordan gidslerne blev tvunget til at hulke og græde i telefonen, når de skulle ringe hjem.

Skulle skabe sig
Piraterne tvang gidslerne med tørre tæsk til at opføre sig 'skabagtigt' for omverdenen, når Søren, Eddy og de fire filippinske gidsler skulle ringe til deres familier, og der blev taget video af dem til skue for medier og pårørende.

Sindsoprivende
- Søren sagde til mig, at han var meget ked af, at de blev tvunget til at skulle hulke og græde og skælde ud og sådan nogle ting, for det kunne han ikke lide. Det skulle han også, når han ringede til os.

- På et tidspunkt var vi holdt op med at omstille vores telefon, fordi det kunne være ret sindsoprivende for andre at opleve det, siger Jan Lyngbjørn til Ekstra Bladet.

Se også: Danskere raser mod politikere: Hvor var I?

- Så det holdt vi op med, og det var jeg lidt ked af, for så havde jeg jo ikke den forbindelse til ham.

Hjerteskærende
Faren fortæller, at der var en reportage i TV2 for fjorten dage siden, og den var hjerteskærende, fordi de blev tvunget til at opføre sig sådan.

Søren fortalte, at det var så slemt at opføre sig på den måde, at han var rigtig glad for, at han ikke havde noget telefonnummer til at ringe forældrene op.

Fik nogle på hovedet
- For så slap han for det pjat, siger faren.

Det lyder voldsomt at skulle agere på den måde?

Se også: Verdensklasse-soldater hentede Søren og Eddy

- Ja, men det er åbenbart sådan, de har gjort. Og de blev simpelthen tævet til at gøre det.

Hvordan? Med geværer eller med hånden?

- Det uddybede han ikke nærmere. Men jeg opfatter det sådan, at de fik nogle på hovedet eller sådan noget, siger Jan Lyngbjørn.

Måtte hulke over for lille søn
Han fortæller, at en af de filippinske gidsler havde en telefonsamtale med sin familie og sin lille dreng, der måtte stå model til faderens pinsler.

Se også: Ekstra Bladets journalist forhandlede gidslerne fri

- Filippineren har en søn, en lille dreng, som skulle til telefonen, og så blev faren tævet til at hulke over for sønnen, og det synes Søren jo var umenneskeligt, for det kan jo give et rigtig dårligt indtryk på den søn. Han bliver jo rædselsslagen, siger Jan Lyngbjørn.

Piraterne trængt
Han fortæller, at piraterne er temmelig trængt på havet nu med hensyn til at kapre skibe, og der er kommet godt styr på jagten på dem.

Se også: Derfor holdt vi ikke kæft

- Vi snakkede lidt om, hvordan det kunne være, at det trak ud så længe med gidseltagningen og så sagde Søren:

- Ja, de har sgu penge nok (piraterne, red.). Jeg kan ikke huske, hvad han kaldte dem, men man fik bestemt ikke indtryk af, at de havde et venskabeligt forhold til hinanden, selv om de har været så lang tid sammen, siger Jan Lyngbjørn.

Spillekort af cigaretkartoner
Han fortæller, at det ikke lød som om, at Søren var særligt hårdt medtaget i aftes. Han havde et problem med maven, og det skal han have undersøgt.

- Men det havde han faktisk haft før, han tog afsted. Men den gang mærkede han ikke så meget til det.

- De har jo faktisk siddet på jorden og gloet. De fandt ud af at lave spillekort af cigaretkartoner, og så havde de brugt dem. Så fik de lidt ud af det, lyder det fra den trods alt lettede far.

0 kommentarer
Vis kommentarer