Aarhus dropper gaver til raske medarbejdere

Det giver for meget bøvl og forargelse, når raske medarbejdere bliver belønnet med gaver

Aarhus Kommune sætter nu en stopper for et initiativ, der i den grad har sat kommunen på landkortet, når det handler om at få de ansattes sygefravær bragt ned.

Raske medarbejdere vil fremover ikke længere modtage gaver i form af en biografbillet, en designertræhund af Kay Bojesen eller en buket blomster.

Forklaringen er ifølge forvaltningschef i Aarhus Kommune, Thune Korsager, at selv symbolske gaver har vakt både postyr og forargelse, siden initiativet blev sat i søen midt i marts.

I HK/Kommunal er næstformand Mads Samsing ganske tilfreds med, at Aarhus Kommune dropper det, han betegner som en sløj ordning.

- Den bedste gave til de ansatte er og bliver en god og synlig ledelse, der sammen med medarbejderne drager omsorg for det psykiske arbejdsmiljø.

- Sygefravær kan nemlig være et tegn på et dårligt arbejdsmiljø. Faktisk kan en tredjedel af sygefraværet på danske arbejdspladser forklares med enten et dårligt fysisk eller psykisk arbejdsmiljø, siger Mads Samsing i en skriftlig kommentar.

Syge bliver ifølge Mads Samsing ikke mere raske af, at ledelsen belønner de raske kolleger med gaver, som det er sket i Aarhus.

- Jeg ser frem til, at kommunen nu fortsætter med sine bestræbelser på at få sygefraværet nedbragt gennem en tillidsfuld og dialogbaseret ledelse, siger Mads Samsing.

Da initiativet blev kendt, var også formand for FOA, Dennis Kristensen, en arg modstander af at belønne de raske medarbejdere.

Også den højre side af Aarhus Byråd - Venstre og De Konservative - var imod gaveregnen, mens Socialdemokraterne og SF ikke så nogen problemer.

0 kommentarer
Vis kommentarer