Ny-Dansk Ungdomsråd nedlægger sig selv

En kontroversiel sharia-professor blev dyrt bekendtskab for Ny-Dansk Ungdomsråd. Nu nedlægger rådet sig selv

Det er slut med Ny-Dansk Ungdomsråd.

Torsdag aften besluttede et flertal i rådet at nedlægge sig selv, efter rådet mistede bevillingen til sit arbejde tidligere på måneden. Det oplyser Ny-Dansk Ungdomsråd i en pressemeddelelse.

- Vi har selvfølgelig set frem til fortsat at arbejde for at engagere unge i det danske samfund og demokrati, og vi ærgrer os over at indstille indsatsen, skriver rådets afgående formandskab, Seyma Altay, Barkad Mohamoud og Zelle Sheikh.

- Uden langsigtede midler vil indsatsen være perspektivløs. Derfor må vi desværre tage konsekvensen og indstille til at nedlægge os selv, tilføjer de.

Bevillingen på en million kroner fra den såkaldte satspulje mistede Ny-Dansk Ungdomsråd, efter man inviterede sharia-professor Muhammed Tahir-ul-Qadri fra Pakistan til at tale på en konference 11. september sidste år.

Konferencen på årsdagen for terrorangrebet på USA handlede om ekstremisme, og ul-Qadri var inviteret på grund af sin såkaldte "fatwa mod terror". Men han er også stifter af den islamiske organisation Minhaj-ul-Quran.

Derudover spillede ul-Qadri en stor rolle i indførelsen af Pakistans blasfemilove, som kan give dødsstraf til modstandere af islam.

Som følge af konferencen lykkedes det Dansk Folkeparti at få gennemført, at rådet ikke længere skal have en bevilling fra satspuljen, hvorfra alle partier på nær Enhedslisten fordeler en årlig millionpulje.

Ny-Dansk Ungdomsråd hæfter sig dog ved de positive resultater, det har opnået siden stiftelsen i 2010.

- Vi er både stolte og tilfredse med de flotte resultater, rådet har opnået i sin levetid, skriver formandskabet og tilføjer:

- Vi er nået ud til mere end 3000 unge hvert år med for eksempel Nudansk Grundlovsdag og kampagnen 'Vores Land, Vores Valg', der skulle få flere unge til at stemme ved folketingsvalget.

Ny-Dansk Ungdomsråd blev stiftet af Social- og Integrationsministeriet og Dansk Ungdoms Fællesråd. Rådet har arbejdet aktivt for at engagere unge i foreningslivet og demokratiet.

0 kommentarer
Vis kommentarer