Fem omkom i helikopterjagt på krybskytter i Sydafrika

Krybskytter har dræbt 135 næsehorn i sydafrikansk nationalpark i årets tre første måneder

Alene i årets tre første måneder er der blevet dræbt 188 næsehorn af krybskytter i Sydafrika - heraf 135 i Kruger, viser opgørelser fra regeringen. (Foto: Mik Eskestad)
Alene i årets tre første måneder er der blevet dræbt 188 næsehorn af krybskytter i Sydafrika - heraf 135 i Kruger, viser opgørelser fra regeringen. (Foto: Mik Eskestad)

Fem sydafrikanske soldater er blevet dræbt ved et helikopterstyrt, da de var på patrulje i Kruger National Park for at beskytte næsehorn mod krybskytter.

En talsmand for nationalparken siger, at de fem deltog i 'Operation Rhino', hvor hæren forsøger at dæmme op for krybskytters nedslagtninger af næsehorn for hornenes skyld.

De nærmere omstændigheder ved helikopterstyrtet, som skete lørdag, er endnu ikke klarlagt.

Tre formodede krybskytter blev dræbt under en skudveksling med nogle rangers onsdag i den store Kruger-park, hvor de illegale drab på næsehorn er eksploderet.

Alene i årets tre første måneder er der blevet dræbt 188 næsehorn af krybskytter i Sydafrika - heraf 135 i Kruger, viser opgørelser fra regeringen.

I 2012 blev 668 næsehorn skudt af krybskytter i Sydafrika, hvilket var en stigning på 50 procent i forhold til året for og på 100 procent i forhold til antallet i 2010.

Det er en kæmpestor efterspørgsel på hornene især i Kina og Vietnam, der fører til udryddelsen af de store dyr. Næsehorn tillægges stor medicinsk betydning i en række asiatiske lande.

Sydafrika har de fleste af verdens hvide næsehorn - over 18.000 - mens landet huser omkring 40 procent af det mere sjældne sorte næsehorn.

Mange af krybskytterne i Kruger kommer fra de fattige slumområder i nabolandet Mozambique.

Efterspørgslen efter elfenben i Asien og den stadig større kinesiske indflydelse og investering i Afrika er hverken til gavn for elefanter eller næsehorn, siger iagttagere.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere