Skrøbelig Mandela i bedring

Den sydafrikanske ekspræsident Nelson Mandela har fået fjernet overskydende væske omkring sine lunger

Mandela sad i fængsel i 27 år under apartheidstyret, men blev løsladt i 1990. (Foto: AP)
Mandela sad i fængsel i 27 år under apartheidstyret, men blev løsladt i 1990. (Foto: AP)

Det går fortsat fremad for Sydafrikas ekspræsident Nelson Mandela, der har været indlagt på hospitalet siden onsdag med en tilbagevendende lungebetændelse.

Det oplyser det sydafrikanske præsidentkontor lørdag.

Den 94-årige Nelson Mandela tager godt imod den medicinske behandling, er ved bevidsthed og kan nu trække vejret uden problemer, efter at lægerne har fjernet overflødig væske omkring hans lunger for at bekæmpe infektionen.

- Det har resulteret i, at han nu trækker vejret uden vanskeligheder. Han fortsætter med at tage godt imod behandlingen og føler sig godt tilpas, lyder det fra præsident Jacob Zumas kontor.

Fredag kom det frem, at Mandela havde indtaget et helt måltid mad, og at den tidligere præsident var ved godt mod. Dermed tyder alt på, at behandlingen virker, som den skal.

Den nylige indlæggelse har fået Jacob Zuma til at opfordre det sydafrikanske folk til at have Nelson Mandela med i sine bønner.

Også den amerikanske præsident, Barack Obama, har haft 'Madiba' i sine tanker.

Nelson Mandelas helbred har været skrøbeligt i de seneste år, og han har sidst vist sig offentligt i forbindelse med fodbold-VM i Sydafrika for små tre år siden.

Han var kortvarigt indlagt til et tjek tidligere i marts, efter at han i december var indlagt i næsten tre uger som følge af en lungeinfektion efter en galdestensoperation på et hospital i Pretoria.

Nelson Mandela var en af grundlæggerne af Den Afrikanske Nationalkongres, ANC, som i dag har magten i Sydafrika.

Han sad i fængsel i 27 år under apartheidstyret, men blev løsladt i 1990. Tre år senere modtog han Nobels fredspris, og året efter blev han valgt som den første sorte præsident i Sydafrika.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere