Her er verdens klammeste tandlæge

7000 mennesker skal testes for hiv efter en tur til Scott Harringtons tandlægeklinik

Scott Harrington, der her ses på et foto fra 1977, risikerer at miste sin tandlægelicens på grund af en katastrofal mangel på hygiejne. (Foto: AP)
Scott Harrington, der her ses på et foto fra 1977, risikerer at miste sin tandlægelicens på grund af en katastrofal mangel på hygiejne. (Foto: AP)

Tandlæge Scott Harrington efterforskes af myndighederne i USA, der frygter, at 7000 patienter kan være smittet med leverbetændelse eller hiv efter en tur i stolen på hans møgbeskidte tandlægeklinik.

Scott Harrington benyttede blandt andet snavset udstyr såsom rustne tandlægeinstrumenter, der ikke var ordentligt steriliserede, oplyser Associated Press.

Myndighederne fandt desuden genbrugte nåle og medikamenter, som var alt for gamle - blandt andet en medicinflaske med udløbsdato i 1993.

Sundhedsmyndighederne har sendt brev til 7000 mennesker, som menes at have modtaget tandlægebehandling i den uhumske klinik i Tulsa, Oklahoma. Patienterne opfordres til at blive testet for både leverbetændelse og hiv.

Men myndighederne har kun informationer på patienter, der går tilbage til 2007.

- Det er uklart, hvor lang tid det her har stået på. Men han har haft sin tandlægepraksis i 36 år, lyder det fra Kaitlin Snider, talsmand for sundhedsmyndighederne i Tulsa.

Susan Rogers, chef for Oklahomas tandlæger, er chokeret over sagen.

- Det her er uden fortilfælde. Så vidt jeg ved, har en tandlægeklinik aldrig været involveret i en hepatitis-sag, siger hun.

Scott Harrington har frivilligt valgt at lukke sin praksis, mens efterforskningen står på. Han skal i retten den 19. april, hvor han risikerer at miste sin tandlægelicens.

1 af 2 Scott Harringtons tandlægeklinik ligger i Tulsa i den amerikanske delstat Oklahoma. (Foto: AP)
2 af 2 Scott Harrington, der her ses på et foto fra 1977, risikerer at miste sin tandlægelicens på grund af en katastrofal mangel på hygiejne. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere