Forsker: Nordkoreanerne er hunderæd for USA

De voldsomme trusler, Nordkorea slynger ud, er udtryk for, at de er hunderædde, vurderer Nordkorea-ekspert

Når Nordkorea siger, at landet har rettet raketter mod amerikanske baser i Sydkorea og i Stillehavet, er det et udtryk for, at de er hunderædde for, at amerikanerne pønser på en militær løsning på den årelange konflikt på den koreanske halvø.

Sådan lyder analysen fra Geir Helgesen, der er ekspert i Nordkorea og seniorforsker ved Københavns Universitet.

- Deres sprogbrug er helt absurd og ekstrem, men jeg ser det som et udtryk for, at de er hunderædde, fordi de er den svage part - og de frygter, at de vil blive fjernet fra Jordens overflade, hvis der kommer en reel krig.

Advarslen om, at nordkoreanske raketter nu sigter mod amerikanske baser, kommer efter, at USA torsdag sendte to bombefly i luften over Sydkorea og smed løs ammunition ned over et træningsområde for at demonstrere deres magt.

Siden Nordkorea foretog sin tredje atomprøvesprængning i februar, har stemningen på den koreanske halvø været mere end almindeligt spændt.

Nordkorea accepterer ikke længere en 60 år gammel våbenhvileaftale fra Koreakrigen og har advaret om, at det næste skridt kan blive en "nådesløs" militær gengældelse.

- Pressen gør den fejl at betragte Nordkoreas trusler som en form for verbal aggressivitet, som ikke skyldes andet end, at de må være sindssyge, siger Geir Helgesen og fortsætter:

- I virkeligheden er det et isoleret, lille, fattigt land, som er helt overbevist om, at USA har en plan for en militær løsning.

Geir Helgesen har besøgt Nordkorea mange gange, og han fortæller, at nordkoreanerne er helt overbevist om, at USA pønser på at bruge militære midler til at løse konflikten.

- Når jeg snakker med dem, så henviser de til, at USA angreb Irak uden opbakning i FN. På samme måde frygter Nordkorea, at USA vil ty til en militær løsning hos dem også.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere