Vælg din sidemand i flyet på Facebook

Hos nogle flyselskaber kan man nu vælge sin sidemand i flyet baseret på Facebook-profiler

Hvis du flyver med Finnair kan du nu risikere, at den person der sidder på den næste plads ved mere om dig end du tror.

Finnair har introduceret en ny service, hvor du kan forbinde din Facebook-profil med oversigten over sæder i flyet, så du kan se, hvem der flyver på samme afgang, hvor de sidder og tage et kig på deres Facebook-profiler, skriver comon.dk.

Det hollandske flyselskab KLM har en lignende service, hvor man kan vælge, hvem der skal sidde ved siden af dig i flyet baseret på informationer fra sociale netværk.

Dermed kan man altså finde en person, der har de samme interesser - og så skulle der jo være samtalestof til hele turen. KLM kalder dette for "Meet and seat" .

Den nye service fra Finnair giver også mulighed for, at man kan dele informationer om din afgang med vennerne på Facebook.

- Vi ville gøre det lidt lettere og samtidig tilføje noget værdi i check-in-processen for dem, der vil se hvem de rejser med og har lyst til at møde nye mennesker, siger Finnairs chef for sociale medier, Aku Varamäki til comon.dk.

Indtil videre fungerer det kun med Facebook, men Finnair har planer om at indbygge understøttelse for andre sociale netværk.

Både hos Finnair og KLM kan de rejsende selvfølgelig fravælge muligheden for at dele sine Facebook-data med andre passagerer.

Virgin Atlantic, Lufthansa og Air France har tidligere forsøgt at skabe deres egne sociale netværk for medlemmer af deres bonusprogrammer.

For to år siden kom Malaysia Airlines med MHBuddy, hvor brugerne kan booke billetter og tjekke ind over flyselskabets Facebook-side og samtidig se, om deres Facebook-venner er på samme fly.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere