Høns vil gerne bo på anden sal

Flere og flere landmænd bygger stalde til høns, hvor der er flere etager. Det er god dyrevelfærd

Også høns kan bo i etagebyggeri.

Et stigende antal landmænd bygger nemlig stalde til høns, hvor der er flere etager, så hønsene selv kan vælge, hvor de vil slå sig ned.

- Det er godt, når det handler om dyrevelfærd, siger Niels Provstgaard, konsulent i Videnscenter for Landbrug i Skejby til DR P4 Østjylland.

- Hønen kan sidde oppe og hvile eller flyve ned og skrabe, hvis det er det, den har lyst til. Den kan simpelthen bevæge sig horisontalt i et anlæg, sådan som den ville gøre ude i naturen, hvis den skulle flyve i træer, siger han.

Et hønseri i flere etager er også en gevinst for miljøet. Der er monteret et gødningsbånd til systemet, sådan at den del af møget, der er fast, løbende kan fjernes fra stalden, fortæller Niels Provstgaard videre.

Målinger viser, at det giver en reduktion i ammoniakfordampningen fra staldanlæg og lager på 36 procent.

- Alt i alt betyder det bedre staldklima for hønsene, bedre klima for de ansatte i stalden - og så er det godt for miljøet udenfor, siger Niels Provstgaard til DR.

En ulempe er der dog. Etage-stalden er dyrere end en sædvanlig hønsestald. Men med den miljøforbedring stalden giver, kan den være vejen til at få en miljøgodkendelse.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere