Så kommer forårsvejret

Søndag og mandag ser ud til at blive flotte med masser af sol. Men først skal fredag og lørdag lige overstås

(Foto: Torben Stroyer)
(Foto: Torben Stroyer)

- Vi får først to kedelige dage, men så kommer belønningen første og anden påskedag.

Sådan kan de næste fire dages vejr sammentrækkes i én enkelt sætning ifølge Jørn Thomsen, DMI's vagthavende meteorolog, som sidder med de helt friske påskeprognoser.

Fredagen og lørdagen bliver en skyet og halvforkølet omgang i det meste af Danmark, mens søndag og mandag ser ud til at blive mere flottere og solrige.

Læs også:

Se også: Sol, sne og regn: Her er påskevejret gennem 15 år

Samtidigt kravler dagtemperaturerne i den rigtige retning, når marts-solen skinner, men der er stadig mere vinterkulde end forårsfornemmelser i luften. Og først skal vi altså lige gennem to dage uden de store lyspunkter.

- Det starter lidt skidt, kan man sige, både i dag og i morgen. Det bliver mest skyet, og der kommer sne rundt omkring. Ikke i store mængder og det bliver mest i luften, siger Jørn Thomsen.

Der er dog et par undtagelser fra denne regel. Jyderne i den nordlige og nordvestlige del af halvøen får tørt vejr, og i den modsatte ende af landet får de allerede snehærdede bornholmerne et par centimeter hvid nedbør.

Den sne, der falder i resten af Danmark, får til gengæld ikke lov at blive liggende særligt længe.

- I dagtimerne har solen så meget påvirkning på jordtemperaturen, at det nok smelter, når det ligger på jorden. Men når det sner om natten, kan det måske godt ligge lidt, siger meteorologen fra DMI.

Første og anden påskedag lysner det. Solen titter frem. Vinden løjer af. Det vil i det hele taget "føles rigtigt behageligt", lyder det.

- Det bliver flottere og pænere vejr, når man kigger frem til søndag og mandag. Der kommer ingen skyer, og det bliver overvejende solskinsvejr. Det banker temperaturerne op til omkring fem grader, siger Jørn Thomsen.

- Mandag bliver det måske op til otte grader i Jylland, tilføjer han.

Derefter fortsætter vejrtypen med de pæne dagtemperaturer, der bobler frem. Solens stråler har så meget magt nu, at varmegraderne bliver ret pæne, når skyerne glider væk.

Men nattefrosten er dog stadig så kold, at havefolket rundt omkring i landet ikke skal gøre sig forhåbninger om at begynde at så og grave i jorden.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere