Bersani opgiver at danne regering i Italien

Pier Luigi Bersani erkender torsdag aften efter et møde med præsidenten, at han ikke kan danne regering

Pier Luigi Bersani erkender torsdag aften efter et møde med præsidenten, at han ikke kan danne regering. Foto: Eyevine)
Pier Luigi Bersani erkender torsdag aften efter et møde med præsidenten, at han ikke kan danne regering. Foto: Eyevine)

Den italienske centrumvenstreleder, Pier Luigi Bersani, opgiver at finde flertal til en regering. Det meddeler han efter et møde med præsident Giorgio Napolitano.

- Mit arbejde i disse dage har ikke har ført til et positivt resultat, siger Pier Luigi Bersani ifølge nyhedsbureauet AFP.

Bersani, der er leder af det venstreorienterede Demokratisk Parti, vandt valget i februar, men fik ikke stemmer nok til at danne regering. Og det har sendt ham ud på en forhandlingsrunde med de andre partier for at se, hvem han kunne opnå flertal med.

En mission, han nu har opgivet - og i stedet lagt i hænderne på præsidenten.

- Jeg fortalte præsidenten, at mit forsøg på at danne en regering ikke lykkedes, og derefter besluttede præsidenten med det samme at tage styringen med situationen selv, siger Bersani ifølge nyhedsbureauet Reuters kort efter sit møde med Napolitano.

Nu skal præsident Napolitano så afgøre, hvad der skal ske med Italiens politiske styring. I løbet af fredag vil han mødes med de forskellige partier for at danne sig et overblik over situationen og finde en løsning.

- Præsidenten har besluttet at træffe foranstaltninger uden forsinkelse, som vil tillade ham personligt at konstatere eventuelle udviklinger i den politiske og institutionelle situation, siger en talsmand fra præsidentens kontor ifølge Reuters.

Den politiske situation i Italien har været kaotisk i længere tid - og i særdeleshed efter valget i februar.

Onsdag udtalte Bersani, at det kun er "en mentalt syg person, der kunne have et stærkt ønske om at komme til at regere på netop dette tidspunkt".

Italien er ramt af den længste recession i 20 år, og navnligt unge er ofre for arbejdsløsheden, som var oppe på næsten 39 procent i januar. Økonomien ventes at skrumpe yderligere med 1,3 procent i år.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere