Pave Frans vasker fødder på kriminelle

12 ungdomskriminelle får i dag vasket fødder af den nyudnævnte pave i anledning af påsken

Den 76-årige argentinske jesuit, som for 10 dage siden blev valgt til ny pave, vasker 12 unge kriminelles fødder i anledning af påsken. (Foto: AP)
Den 76-årige argentinske jesuit, som for 10 dage siden blev valgt til ny pave, vasker 12 unge kriminelles fødder i anledning af påsken. (Foto: AP)

12 indsatte i ungdomsfængslet Casal del Marmo skal i dag møde den nyudnævnte pave i anledning af påsken.

Men hvis de går i bad inden mødet, behøver de ikke at vaske deres fødder - det sørger Pave Frans nemlig for.

Det skriver CNN.

Læs også:

Se også: Historisk krammer: Paven møder paven ogSe også: Pave Frans var en djævel som barn

Ved ceremonien møder 10 piger og 40 drenge op, hvoraf 12 altså vil få fodbad af ingen mindre end den katolske kirkes overhoved.

De 12 vil blive udvalgt ud fra forskellige nationaliteter og religion, oplyser Vatikanet.

Læs også:

Se også: 10 ting du ikke vidste om Pave Frans ogSe også: Paven Frans tweeter løs

Efter ceremonien vil paven mødes med de indsatte og stedets personale i centerets fitness-rum, og her vil de unge knæle for ham og overrække ham et træ-krucifiks, som de selv har lavet i centeret.

Paven vil derefter byde på påskeæg og columba, der er en italiensk påskekage formet som en due.

De unges 'fodbad' kommer 10 dage efter, han blev udnævnt som pave. Her har han fokuseret på budskabet om at hjælpe de fattige og svage.

Og netop derfor bliver ceremonien i år afholdt i ungdomsfængslet og ikke i Laterankirken, hvor det normalt plejer at blive afholdt.

1 af 3 Den 76-årige argentinske jesuit, som for 10 dage siden blev valgt til ny pave, vasker 12 unge kriminelles fødder i anledning af påsken. (Foto: AP)
2 af 3 Den 76-årige argentinske jesuit, som for 10 dage siden blev valgt til ny pave, vasker 12 unge kriminelles fødder i anledning af påsken. (Foto: AP)
3 af 3 Den 76-årige argentinske jesuit, som for 10 dage siden blev valgt til ny pave, vasker 12 unge kriminelles fødder i anledning af påsken. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere