Socialdemokrat flov over lærer-lockout

Tidligere borgmester og chefforhandler i KL tror ikke konflikt gavner folkeskolen

Kjeld Hansen har selv forhandlet for KL, men støtter ikke arbejdsgivernes sag i den aktuelle konflikt (Foto: Jens Dresling)
Kjeld Hansen har selv forhandlet for KL, men støtter ikke arbejdsgivernes sag i den aktuelle konflikt (Foto: Jens Dresling)

Han er tidligere borgmester i Herlev og tidligere chefforhandler i Kommunernes Landsforening.

Men det betyder ikke, at socialdemokraten Kjeld Hansen er på arbejdsgiver-siden i den kommende lærerkonflikt.

'Kære Bent. Du og dine kolleger i Herlev skal vide, at der er en tidligere chefforhandler, der skammer sig over det der foregår i denne tid. En aftale skal have et medejerskab af begge parter for at den kan give mening og værdi i det daglige, og den bedste undervisning skabes kun gennem åbenhed, frihed og tillid til fællesskabet og den enkelte'.

Sådan skriver Kjeld Hansen i en mail til kredsformand i Herlev Lærerforening ifølge folkeskolen.dk.

Han var chefforhandler for KL ved overenskomstforhandlingerne i 2005, hvor grundlaget for de nugældende arbejdstidsregler blev lagt.

Kjeld Hansen var borgmester til november sidste år og er fortsat medlem af byrådet i Herlev.

Herlevs tidligere borgmester og KL's tidligere chefforhandler tror ikke, at en konflikt på nogen måde vil gavne folkeskolen.

- Jeg ser en tendens til at man dæmoniserer lærerne. Arbejdsgiverne bruger begrebet normalisering. Det skal være som alle andre. Bag det ligger der nogle signaler om, at lærerne har det bedre end andre - at de laver mindre. Det synes jeg ikke er rimeligt, siger Kjeld Hansen til folkeskolen.dk.

Læs mere på folkeskolen.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere