Dansk krigsskib fundet i vandet ved Stockholm

To skibsvrag fra 1600-tallet er fundet ved Stockholm - det ene menes at være et dansk fartøj.

Fotograf: Jim Hansson, Sjöhistoriska .
Fotograf: Jim Hansson, Sjöhistoriska .

To skibsvrag fra 1600-tallet er blevet fundet i vandet ud for Kastellholmen i Stockholm, skriver den svenske avis netavis expressen.se.

Det ene af skibene har været opdaget tidligere, mens det andet er en nyhed for eksperterne på Det Søhistoriske Museum i den svenske hovedstad.

- Et af dem mener vi, er et dansk krigsskib, siger Andreas Olsson, som er chef for den arkæologiske del af museet, til expressen.se.

Der ligger et stort antal gamle skibsvrag i vandet omkring Skeppsholmen og Kastellholmen i Stockholm. De stammer næsten alle sammen fra Sveriges stormagtstid.

Andreas Olsson siger, at de to fundne skibe antageligt er skibe, som den svenske flåde har taget med sig efter at have vundet slag til søs.

- Man tog dem med hjem, anvendte dem lidt, hvorefter de blev sænket. Vi mener, at det ene er et dansk fartøj. Det ene kendte vi til, men det andet er dukket op, og det har vi ikke kendt til tidligere, siger Andreas Olsson.

Olsson påpeger videre, at de to skibe er dukket op til overfladen netop nu, fordi der er usædvanligt lavt vand i Saltsøen.

Eksperter fra Det Søhistoriske Museum vil lørdag foretaget undersøgelser af skibet og tage træprøver fra vraget, så det kan fastslås, hvor skibet kom fra.

Men Andreas Olsson siger, at museet allerede har kontaktet danske kolleger, fordi det skal undersøges om vraget kan være "Den Grå Ulv" eller "Den store drage", som skulle ligge i området.

1 af 2 Fotograf: Jim Hansson, Sjöhistoriska .
2 af 2 Fotograf: Jim Hansson, Sjöhistoriska .
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere