Skat: Nogle forældre beskattes - andre ikke

Det kommer an på situationen, om forældre, der får hjælp af deres arbejdsgiver til børnepasning under lærer-lockouten, skal beskattes eller ej

I dag kom det frem, at det kan blive en dyr fornøjelse for forældre, hvis arbejdsgiver tilbyder medarbejdere at stå for pasningen af børnene under lærer-lockouten.

De ville nemlig blive beskattet af det, fordi det blev betragtet som en personalegode.

Læs også:

Se også: Lockout kan give forældre skattesmæk og Se også: Desperate forældre betaler for pasning

Derfor har Skat nu sendt en pressemeddelelse ud, hvori der står, at beskatningen er afhængig af hvilken ordning, der er tale om.

Læs også:

Se også: LA kræver skattefri børnepasning under lockout

Som udgangspunkt gælder det, at når en arbejdsgiver står for medarbejdernes børnepasning, er det skattepligtigt, men den aktuelle lærer-lockout kan spille ind.

- I det aktuelle tilfælde, under en arbejdskonflikt, vil der for manges vedkommende imidlertid angiveligt ikke være tale om, at arbejdsgiveren har en udgift til børnepasning, og at medarbejderne sparer en omkostning til privat brug, som de ellers ville have haft. Der synes at være tale om, at medarbejdere bringer børnene med på arbejdspladsen, hvor medarbejderne selv passer børnene i løbet af arbejdsdagen.

I sådan et tilfælde vil det ikke være skattepligtigt, da medarbejderne deles om at passe de medbragte børn, og arbejdsgiveren har således ingen udgift i den forbindelse.

- Hvis der derimod for eksempel er tale om, at arbejdsgiveren ansætter medarbejdere eller anviser konkrete medarbejdere til at passe børnene og dermed har en udgift til børnepasning, vil der skattemæssigt være tale om en anden situation for medarbejderne, skriver Skat i prerssemeddelelsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere