Spansk avis undskylder Hitler-artikel

Kontroversiel kronik, der sammenligner den tyske kansler med nazisterne, er trukket tilbage af spansk dagblad

Det anerkendte spanske dagblad El País er blevet tvunget til at fjerne et kontroversielt indlæg, hvor Tysklands forbundskansler Angela Merkel sidestilles med Adolf Hitler.

Avisen undskylder det "upassende" indhold over for læserne, efter kronikken udløste et ramaskrig på internettet.

Kronikøren er økonomen Juan Torres Lopez fra universitet i Sevilla. Kronikken blev lagt på dagbladets hjemmeside og trykt i den regionale udgave af El País i Andalusien.

Det skriver internetsiden The Local, der bringer tyske nyheder på engelsk.

- Angela Merkel har, ligesom Hitler, erklæret krig mod resten af kontinentet. Den her gang for at sikre (Tyskland, red.) sit økonomiske råderum, skriver økonomen.

Her henviser han tilsyneladende til nazisternes mål om at skabe "lebensraum" for Det Tredje Rige.

Teksten fremprovokerede chokreaktioner på internettet, og derefter fjernede El País skyndsomt kronikken fra sin hjemmeside og beklagede, at den blev bragt.

- El País har fjernet artiklen "Tyskland mod Europa" (...) fordi den indeholdt udtalelser, som denne avis anser for at være upassende, skriver dagbladet ifølge The Local.

- El País beklager, at en redaktionel fejl tillod offentliggørelsen af dette materiale. Holdningerne udtrykt af Torres Lopes må stå for hans egen regning.

Flere tyske journalister har reageret vredt på artiklen.

- (Jeg er) bitter. Nu har El País også publiceret et indlæg, hvor Merkel sammenlignes med Hitler, skriver Die Welt-journalisten Robin Alexander på Twitter.

Bureauchefen for Der Spiegel i Paris, Mathieu von Rohr, er enig.

- At sætte Merkels politik på samme niveau som Hitlers er så loco (spansk for vanvittig, red.), som det overhovedet kan blive, skriver han.

Andre langer ud efter El País for at bøje sig for kritik.

- Det er skamfuldt, at El País censurerer en artikel af J. Torres Lopes for at kritisere Merkel, skriver en spansk Twitter-bruger.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere