Burgere, bajere og et stykke bryst

Letpåklædte servitricer har gjort ’breastaurants’ til et hit i USA

TEMPE, ARIZONA (ekstrabladet.dk): Brunetten Rozalina er den vigtigste ingrediens, når den amerikanske restaurantkæde Tilted Kilt skal lokke kunder inden for i den keltiske pub.

Klædt i skotskternet miniskørt, knæstrømper og hårdpumpet kavalergang tager den unge servitrice imod de sultne gæster med et indbydende smil.

SE SELV HVORFOR TILTED KILT ER SÅ POPULÆRT I KLIPPET HEROVER ARTIKLEN

- Velkommen til Tilted Kilt, siger hun og lægger menukortet på bordet sammen med et lille selvportræt, der skal gøre oplevelsen mere personlig for kunden.

Rozalina kan lide at stå på skøjter, rejse og spise chokolade, fremgår det. Menukortet byder på burgere, fritter, fadøl og kyllingevinger. Det er tydeligvis brysterne, der lokker folk til Tilted Kilt i Tempe, Arizona.

Stan Moyer, 53, en afslappet kontormand med en smartphone i bæltehylsteret, bestiller cheeseburger og usødet ice tea.

- Men at sige, at det er maden, der trækker, er lidt som at påstå, at man køber Playboy for at læse artiklerne, siger han med et grin til ekstrabladet.dk.

Øl og en smuk udsigt
Sex er blevet et effektivt våben, når amerikanske restauranter kæmper mod lukkedøden.

Mens restaurationsbranchen generelt er i dyb krise, stormer de nye 'breastaurants' frem og giver bryst-pioneren Hooters kamp til stregen.

Restaurantkæder som Tilted Kilt, Twin Peaks og Bikini Sportsbar har på kort tid indtaget de fleste amerikanske storbyer, og kurven er opadgående.

 

Arizona-baserede Tilted Kilt - en keltisk pub med sloganet 'en kold øl har aldrig set så godt ud' - er siden 2003 vokset til 80 restauranter i hele landet, og 12 nye er på vej.

Texas-kæden Twin Peaks - der lover 'mad, drikke og en smuk udsigt' - er ekspanderet i samme forrygende tempo. Der er nu 34 Twin Peaks-restauranter i 10 delstater - og væksten fortsætter.

- Vi planlægger at åbne to nye restauranter om måneden i 2013, lyder det i årsberetningen fra Twin Peaks-ejer Randy DeWitt.

Beholder bukserne på
Bølgen af nye bryst-restauranter er begyndt at gøre ondt på bundlinjen hos Hooters, der plejede at have monopol på markedet og har 430 restauranter i 28 lande.

Mens konkurrenterne udvider forretningen, faldt Hooters' omsætning sidste år med fire procent.

Men Hooters ønsker at forsvare sin førerposition og omsætning på knap 900 millioner dollar og har givet konceptet en overhaling. Franchise-virksomheden har netop introduceret nye menuer og nyt interiør - de kønne servitricer i orange hotpants bliver der dog ikke ændret ved.

 

1 af 3 
2 af 3 Hooters-servitricerne Jessica og Jamee serverer frokost til et herreselskab på restauranten i Troy i Michigan. (Foto: AP)
3 af 3 Så er der serveret! En menu bestående af letpåklædte piger, burgere og fadøl har gjort Tilted Kilt til en populær restaurant. Den skotske pub har på få år åbnet 80 restauranter i USA. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere