Børn med på arbejde: Hvad siger forsikringen

Hvis et barn, der er taget med forældrene på job, kommer til skade på arbejdspladsen, dækker Topdanmark

Arkivfoto: Carsten Andreasen
Arkivfoto: Carsten Andreasen

Forsikringsselskabet Topdanmark har besluttet, at en virksomheds forsikring dækker, hvis en af deres medarbejderes børn skulle komme til skade, mens de er på arbejdspladsen under lærer-lockouten.

Det fortæller afdelingslederen for kompetencecentret Ansvar ved Topdanmark, Søren Viltoft efter opkald fra mere end 100 virksomheder, der vil vide, om deres forsikring dækker, siden lærerforhandlingerne brød sammen henholdsvis fredag og mandag.

- De har opdaget, at nogle af deres medarbejdere ikke har stående børnepasning. Og derfor har de tilbudt, at man kan tage børnene med på arbejde, siger han til Ritzau.

LÆS OGSÅ: Lockout-pasning i svømmehallen

- Men når man ser på deres almindelige forsikringsdækning, så står der ikke noget om børnepasning. Derfor kontakter de selvfølgelig os for at spørge, om forsikringen dækker, hvis der sker de her børn noget, siger han.

Sammenbruddet betyder, at godt og vel 875.000 elever ifølge Undervisningsministeriet og DR ikke kan få regelmæssig undervisning efter påskeferien.

En stor del af forældrene til de yngste af eleverne skal derfor finde alternative pasningsmuligheder til deres børn under lockouten.

Og her overvejer flere virksomheder at hjælpe deres medarbejdere igennem konfliktperioden.

Heriblandt virksomheden Grafisk Design Serigrafi i Kolding, hvor to ud af virksomhedens i alt fire ansatte har mindre børn i skolealderen.

Direktør Peter Jepsen har besluttet, at børnene kan være på arbejdspladsen under lockouten, fordi ingen af de ansatte har bedsteforældre, der kan passe børnene.

- Vi ville ikke kunne holde på vores kunder (hvis vi ikke tilbyder børnepasning, red.). Vi leverer med to til tre dages varsel, og det ville vi ikke kunne gøre, hvis vi ikke havde alle på arbejde, siger direktøren.

Peter Jepsen forklarer, at netop fordi virksomheden er så lille, så betyder hver enkelt medarbejders arbejdsindsats ekstra meget for den samlede produktion.

Og selvom de ansatte lovmæssigt ikke kan melde sig syge for at passe deres lockout-ramte børn, ønsker han ikke at holde dem oppe af muren på den måde, når de har arbejdet i virksomheden i adskillige år.

Er du usikker på, om du har den rigtige forsikring, kan du få et forsikringstilbud her

Er du mobilbruger, så klik her

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere