Religiøse sammenstød i Myanmar: 40 døde

Sammenstød mellem buddhister og muslimer i Myanmar har kostet 40 livet. 12.000 er flygtet fra hus og hjem

Antallet af døde efter flere dages uroligheder i Myanmar er oppe på 40, efter at der er blevet fundet flere omkomne i ruinerne i den centrale del af landet, oplyser statslige medier tirsdag.

Dødstallet kommer efter en uge med voldelige sammenstød mellem buddhister og muslimer i landet, der tidligere var kendt som Burma.

Samtidig er mere end 12.000 personer ifølge FN blevet tvunget til at forlade deres hjem.

Sammenstødene startede angiveligt efter et skænderi ved en guldhandler den 20. marts i Meiktila, hvor moskeer blev brændt ned, huse smadret, mens der lå lig på gaderne.

Urolighederne er de værste i landet siden en voldelig konflikt mellem buddhister og muslimer i den vestlige delstat Rakhine sidste år. Dengang blev omkring 180 personer dræbt, og over 100.000 måtte flygte fra deres hjem.

Blodsudgydelserne har skabt en frygt for, at de religiøse spændinger, der i stort omfang blev undertrykt under militærjuntaen, vil sprede sig til resten af landet.

Fredag erklærede regeringen undtagelsestilstand i Meiktila og satte hæren ind, hvilket har sat en dæmper på urolighederne i byen.

Andre steder i landet har weekenden dog budt på flere sammenstød mellem muslimer og buddhister.

Regeringen opfordrer til at stoppe 'den religiøse ekstremisme', som frygtes at underminere den reformproces, Myanmar har gennemgået og fortsat gennemgår.

Reformerne har blandt andet bragt oppositionsleder Aung San Suu Kyi i parlamentet. Hendes parti håber at overtage magten ved valget i 2015.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere