37-årig tvunget på plejehjem

Odense Kommune har lukket ned for tilbud til yngre sygdomsramte

Frustreret og i dyb kedsomhed må 37-årige Jacob Christensen leve sit liv blandt gamle og demente på Frederiksbroen plejecenter i Odense.Invaliderende sklerose har tvunget ham ind på et traditionelt plejehjem, fordi Odense Kommune ikke længere tilbyder plads på sit specialiserede tilbud til yngre med sklerose og muskelsvind, skriver Fyens Stiftstidende.

I juni 2011 sagde Ældre- og Handicapudvalget god for, at bostedet Sukkerkogeriet skulle ændre målgruppe og med tiden blive et hjem for ældre udviklingshæmmede. Odense Kommunes beslutning om at iværksætte afviklingen og dermed fremover fratage svært fysisk handicappede et specialiseret bosted blev ikke vendt med de berørte parter.

Forud for beslutning om at ændre målgruppe for bostedet Sukkerkogeriet, blev der i januar og marts 2011 holdt møder mellem kommunen og Odense Handicapråd. Den påtænkte ændring var ikke sat på dagsordenen til nogen af møderne.Kommunen brød loven

- Vi skulle have været hørt i den sag. Det er for dårligt, at det ikke er sket, siger Birthe Malling, der er formand for Odense Handicapråd.

Odense Kommune bryder loven ved ikke involvere handicaprådet i beslutningen.

I lov om retssikkerhed og administration på det sociale område står der:

'Kommunalbestyrelsen hører handicaprådet over alle initiativer, som har betydning for mennesker med handicap'.

Direktør Helene Bækmark fra Ældre- og Handicapforvaltningen beklager den manglende høring.

- Vi kan ikke gøre andet end lægge os fladt ned og beklage forløbet. Der er sket en fejl. Formanden for Scleroseforeningens lokalafdeling blev heller ikke inddraget i beslutningen om at ændre målgruppen for beboerne på Sukkerkogeriet.

- Jeg har ikke nikket ja til noget, fastslår lokalformand John Boldreel Larsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere