Slagteriarbejder får erstatning: Måtte vente otte år

Vestre Landsret tilkender en sydjysk slagteriarbejder en stor erstatning - otte år efter ulykken

Der skulle gå otte år før en slagteriarbejder fra Vojens får den erstatning, han har krav på.

Men en dom har Vestre Landsret imidlertid afsluttet ventetiden, og slagterikoncernen Danish Crown skal betale næsten en million kroner i erstatning, renter og sagsomkostninger.

Den pågældende medarbejder kom til skade med sin højre hånd i juni 2005, mens han arbejdede på det nu lukkede slagteri i Vojens.

Arbejdsskadestyrelsen anerkendte skaden som en arbejdsskade, og han fik udbetalt 222.000 kroner i tabt arbejdsfortjeneste, og dermed skulle sagen være afsluttet.

Men efter et års tid var der stadig problemer med hånden, og lægerne fandt ud af, at der var sket skade på nogle nervebaner i håndleddet.

Efter den tredje operation opgav lægerne, og siden har han ikke kunnet arbejde.

I 2009 afgjorde Arbejdsskadestyrelsen hans méngrad til 80 procent og han fik tilkendt yderligere 841.000 kroner i erstatning.

Af ukendte årsager ventede hans fagforening, NNF, helt til 2011 med at rejse det nye krav overfor arbejdsgiveren, og på det tidspunkt mente Danish Crown, at kravet var forældet.

Danish Crown anerkendte beløbets størrelse, men mente, at forældelsesfristen på de fem år skulle regnes fra ulykkestidspunktet i 2005.

Det var Retten i Randers enig med slagterikoncernen om, men den holdt ikke i landsretten.

Landsretten siger, at forældelsesfristen skal løbe fra det tidspunkt, hvor lægerne fandt ud af, at der var en nerveskade, som kunne føre til et alvorligt handicap. Den erkendelse nåede lægerne frem til i august 2006.

Så kravet er ikke forældet, og Danish Crown skal betale de 841.000 kroner med renter fra maj 2011, samt sagens omkostninger med 170.500 kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere