Vi vil vide, hvad vi skal leve af i alderdommen

Antallet af danskere, der har tjekket deres pension hos PensionDanmark, er fordoblet på et år

Det er en god idé at holde øje med pensionsopsparingen, og derfor er det rigtig positivt, at antallet af danskere, der har været inde for at tjekke deres pension hos PensionDanmark, er fordoblet på et år.

Det mener Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea.

- Det er positivt, at flere danskere tjekker deres pension. Også fordi pension ikke plejer at stå øverst på interesselisten, når vi skal passe på os selv og vores penge, siger hun.

- Vi ved godt, det er rigtig vigtigt at have en god pension, men dér, hvor interessen virkelig peaker, er, når vi nærmer os pensionsalderen, og der er det jo ganske ofte for sent at spare op, siger økonomen.

PensionDanmarks tal viser, at der i andet halvår 2011 var 33.096 medlemmer, der tjekkede deres pensionsordning på nettet, mens tallet steg til 66.953 i andet halvår 2012. Tallet for hele 2012 er 117.757.

- Ligesom det er en fast rutine for mange at gennemgå boliglån og bilforsikringer hvert år, så er det også en god idé bare én gang årligt at tjekke, hvordan det står til med pensionen og forsikringerne.

- Og vi håber, at endnu flere medlemmer i fremtiden følger trop, siger PensionDanmarks administrerende direktør Torben Möger Pedersen.

Han fremhæver, at PensionDanmark har en klar strategi om at gøre pension lettilgængeligt på alle platforme og letforståeligt for medlemmerne.

- Vi er til stede på de platforme, hvor medlemmerne er som for eksempel mail og app. Samtidig gør vi meget ud af at kommunikere i et sprog, der er til at forstå, siger han.

Ann Lehmann Erichsen peger dog på, at der kan være en anden naturlig forklaring på den stigende interesse for pensionen.

- I 2012 blev der talt rigtig meget om pension. Blandt andet fordi vi fik mulighed for at hæve vores efterløn mellem 1. april og 1. oktober, siger hun og fortsætter:

- Det var der rigtig mange, der benyttede sig af, og der er ingen tvivl om, at mange derfor har været inde for at tjekke pensionen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere